Dacă desfaceți un avocado și vedeți asta, ar trebui să-l aruncați.

Avocado este unul dintre cele mai răspândite fructe incluse în dieta noastră și unul dintre cele mai bine vândute în Spania. Beneficiile sale sunt diverse, iar utilizările sale în bucătărie sunt multiple, însă este un aliment care se strică destul de repede, așa că, dacă deschideți avocado și vedeți acest lucru, ar trebui să îl aruncați imediat.

Atunci când nu se mai poate mânca avocado

În cazul în care cumpărăm un avocado verde sau necopt, îl putem mânca în continuare, deoarece există diferite modalități de a-l coace acasă într-un timp scurt.

Dacă este abia copt și îl deschidem, dar nu îl consumăm în întregime, putem folosi câteva trucuri pentru a preveni oxidarea ușoară și a evita astfel irosirea lui.

Însă, dacă atunci când deschidem avocado observăm oricare dintre următoarele semne, din păcate nu mai există cale de întoarcere și este momentul să aruncăm alimentul, deoarece acesta a atins și depășit deja punctul de coacere și, din păcate, nu este potrivit pentru consum:

  • Are adâncituri adânci, adică pielița se scufundă ușor chiar până la punctul de a atinge osul din interior.
  • Este mucegăită și, prin urmare, nu mai este bună pentru consumul uman, deoarece chiar dacă mucegaiul este prezent în anumite părți, este probabil ca întregul interior să fie contaminat.
  • Are un miros sau un gust neplăcut care poate indica prezența unui avocado putred sau stricat.
  • Pulpa este maro sau neagră pe toată suprafața, ceea ce indică faptul că avocado este în stare proastă, deoarece ar trebui să fie galben sau verde pe toată suprafața.

Dacă atunci când deschideți un avocado vedeți oricare dintre caracteristicile menționate mai sus, din păcate ar trebui să îl aruncați, deoarece nu mai este bun pentru consumul uman.