anaphielle

Descoperă Băile Olănești

baile olanesti - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

Doriți să vă puteți bucura de liniște? Visați cu ochii deschiși la relaxare și odihnă?  Ori căutați o zonă din România unde se pot trata diferite afecțiuni medicale? Am găsit locul ideal: Băile Olănești! 

În plus pe lângă liniște și relaxare stațiunea mai are un bonus: Istoria – pentru toți cei fascinați să descopere locurile unde însuși Tudor Vladimirescu se retrăgea împreună cu grupul său de boieri ori chiar să vizitați 4 dintre cele mai frumoase schituri din țară.

imagine cover băile olănești

În continuare vă voi prezenta un loc pe care merită să îl vizitați pentru că vă oferă multe avantaje și experiențe, cum ar fi: 

Liniștea naturii din Rezervațiile naturale 

După luni întregi de muncă, cu toții avem nevoie de liniște. Și ce liniște poate fi mai frumoasă decât cea a naturii? Din când în când chiar merităm să înlocuim zgomotul civilizației cu zgomotul suav al naturii. Să ne luăm o cazare unde să ne putem bucura de ciripitul păsărilor, de sunetul cascadelor și a crengilor uscate care pocnesc sub picioarele noastre.

băile olănești cascada

La Băile Olănești oricine se poate bucura de frumusețile naturii vizitând următoarele locuri: 

 • Rezervatia de Tisa – Taxus baccata
  Rezervatia naturala Stogul din Masivului Buila- Vanturarita
 • Rezervatia Radita – Manzu, din muntii Capatanii
 • Rezervatia Lacul Frumos, din Mosoroasa
 • Pesterile din zona Olanesti – mai exact 8 peșteri 

Terapie naturală cu
Izvoarele de la Băile Olănești

Izvoarele și piscinele din Băile Olănești sunt un adevărat univers pentru tratarea unei liste lungi de afecțiuni, iar aceste ape, pe care mulți le consideră de-a dreptul miraculoase, au fost atestate terapeutic de către Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneo-Climatologie. 

Medicii balneologi își trimit aici pacienții pentru tratarea unor afecțiuni precum: 

 • – afectiuni digestive;
 • – afectiuni renale si ale cailor urinare;
 • – afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare;
 • – afectiuni respiratorii;
  – bronsite cronice, traheobronsite cronice, bronsectazie;
 • – afectiuni metabolice si de nutritie
 • – afectiuni dermatologice
  – afectiuni alergice
  – boli profesionale (intoxicatii cu metale grele: Pb, Hg, As);
 • – afectiuni cardiovasculare;
 • – afectiuni asociate;
 • – afectiuni endocrine;
  – afectiuni ginecologice cronice.

Bogate în sulf, iod, bromurat și alte minerale benefice organismului, izvoarele tratează negreșit problemele de sănătate, însă orice tratament  în acest scop trebuie prescris și urmărit de un medic balneolog! 

Stabilirea tratamentului, fără consultarea medicului balneolog, poate avea urmări grave ! Doar medicul poate stabili dozarea și repetitivitatea curei de apă, în funcție de analizele, starea clinică și istoricul turistului. 

Drumeții, Agrement și Relaxare la spa

Dacă sunteți obișnuiți cu efortul fizic, în Masivul Buila-Vanturarita se pot efectua trasee care sunt marcate pentru o ușoară orientare în teren. Atenție, însă! este bine să vă informați înainte de a porni pe aceste trasee, deoarece unele locuri sunt foarte accidentate. 

Masivul Vanturarita – Stogosoarele – Stogu – Claia Stramba – Vanturarita sunt ideale pentru turism montan. 

Sau poate vă surâde să vă bălăciți în piscine cu ape termale ori să vă aventurați pe rutele off-road cu ATV-uri și masini de teren; sau chiar să vă distrați jucând paintball. 

Ei bine, dacă vă surâde ideea, piscinele cu apă termală se găsesc la Centru Balnear din Parcul Central și la 4 hoteluri din zonă. Dacă doriți detalii și prețuri, accesați cazare olănești pentru a alege locul potrivit. 

Pe cealaltă parte, cea a aventurii, pentru închirierile ATV găsiți detalii aici.

De altfel puteți petrece timp în grădina de vară, la sala de cinema, sala de fitness, saună și masaj; și pentru a vă potoli foamea, găsiți restaurante și terase în centru și pe Aleea Izvoarelor.

Dacă totuși, obișnuiși fiind, vi se face dor de zgomotul civilizației, la 18 km de Băile Olănești, în Râmnicu Vâlcea, puteți merge la Mall, Teatru, Pub-uri, Cafenele și Cluburi.

distractie club băile olănești

Cele mai frumoase schituri 
de la Băile Olănești

Aşezate într-un cadru natural deosebit, cu peisaje minunate şi multă linişte, schiturile din zona Băile Olănești oferă o experiență spirituală unică. Fiecare schit are propria poveste și adaugă o mare însemnătate în viața credincioșilor. 

 • Schitul Iezer
 • Schitul Pahomie sau Izvorul Frumos 
 • Schitul Pătrunsa 
 • Schitul Bradu

Bisericuta lui Horea din Albac

Biserica a fost ridicată în satul natal al lui Horea, eroul iobagilor din Ardeal și datează din anul 1752. 

”Biserica are o valoare cultural istorică de unicat în patrimoniul românesc prin semnificația istorică, destinul său aparte și prin calitățile formale și tehnice ce o disting drept una dintre cele mai prețioase creații în lemn din Transilvania.”

(wikipedia)

Ideal ar fi să vă las pe voi să descoperiți detaliile chiar la fața locului și să vă ofer în continuare o mică bucată dintr-un alt crâmpei al istoriei: 

Castelul turn și povestea din jurul ei 

Acest castel nu este trecut în arhive, dar are o poveste destul de interesantă. A fost ridicat în anul 1926 și reprezenta cea mai înaltă construcție din acea vreme. 

Când a avut loc ocupația germană în România, urmată de goana după evrei, dr. Hoenig a fost trecut pe lista neagră, acesta refugiindu-se la Olănești cu ajutorul mareșalului Antonescu și a regelui Mihai I. Printr-o negociere favorabilă cu regele, dr. Hoenig obține o grațiere fiind șters de pe liste. 

Ulterior, drept mulțumire pentru ajutorul oferit, dr. Hoenig dorește să îi ofere un cadou regelui, ridicând pe unul dintre versanții din stațiune, un mic castel cu două camere de oaspeți și cu un rezervor de apă. Dar, din păcate, regele nu a mai beneficiat de el. 

castelul turn băile olănești

Mai multe amănunte istorice veți putea descoperi doar vizitând aceste locuri fascinante. 

Indiferent dacă doriți să vă relaxați, să vă aventurați printre munți, să vă tratați ori să aflați frânturi ale istoriei sau să aveți parte de liniște spirituală, Băile Olănești este locul potrivit pentru toate acestea și chiar mai mult de-atât. Stațiunea nu oferă experiențe doar în sezonul călduros, ci și în timpul iernii. 

Ce ziceți de niște oferte de revelion? Pentru că, pe lângă distracție, chiar ar fi mirific ca în trecerea dintre ani să fiți înconjurați de peisaje de poveste. 

Ei bine, acesta este locul ideal pe care am vrut să vi-l prezint și
vă propun să mergeți acolo pentru a vă convinge. 


Toate cele bune!

navigatie

4 Responses

 1. O zonă cu peisaje de vis unde te poți relaxa ! Un loc minunat cu oameni ospitalieri ,un loc unde se pot trata multe afecțiuni ! Va recomand cu mare încredere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *