anaphielle

Visează să devii ceea ce poți fi. Îndrăznește!

metoda indeplinire obiectiv - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

”A îndrăzni înseamnă să îți pierzi echilibrul pentru moment. A nu îndrăzni înseamnă a te pierde pe tine însuți cu totul.”

– Sșren Kierkegaard 

Am îndrăznit să îmi creez vise mari…

M-am gândit la ceea ce este corect pentru mine și am decis ce este posibil. 

Mi-am imaginat viitorul și mi-am spus că orice ar fi făcut ceilalți, în rațiune, probabil voi putea face și eu la fel de bine. După ce am decis unde voi merge, singura întrebare pe care mi-am pus-o a fost: „Cum ajung acolo?” 

Cum ajungi de unde ești azi până unde vrei să fii? 

Am îndrăznit să visez și să-mi descopăr dorința interioară a ceea ce îmi doresc să fiu: cea mai bună versiune a mea.

Cineva mi-a spus: Toți oamenii au fost puși pe acest pământ pentru a face ceva minunat cu viața lor, însă prea mulți se pierd și se dezrădăcinează de adevărata esență. 

Cred cu tărie că avem în noi resurse enorme de talent și abilități neexploatate! Tot ce trebuie să face este ca atunci când ne dorim ceva să refuzăm să rămânem în starea de confort. Să fim onești cu noi înșine și să nu cădem în capcana de a ne stabili cu mai puțin decât putem fi cu adevărat capabil. 

Te-ai născut pentru măreție. Suntem aici pentru a face diferența într-un fel. Ce vrem cu adevărat? Dacă am putea fi sau face sau avea ceva în viață, care ar fi acele lucruri? 

Îmi permit să-mi încep ziua îndrăznind să visez, iar apoi muncesc pentru a-mi face visele să devină realitate. Îndrăznește și tu!

Avem abilitatea ta de a ne stabili obiective și de a ne face planuri pentru realizarea lor. Această abilitate se dezvoltă doar prin practică și este primul pas care poate asigura eventualul succes.

Iată metoda pe care o aplic pentru stabilirea și atingerea obiectivelor.

Această metodă am învățat-o de-a lungul anilor și în cazul meu funcționează. Știu că suntem unici și modul în care funcționăm poate fi asemănător sau chiar foarte diferit, dar împărtășesc acestea cu voi pentru cel puțin un strop de inspirație.

În primul rând am îndrăznit să visez și să decid exact ce vreau. De multe ori am avut în minte doar ideea de ansamblu, dar cu timpul am învățat să fiu din ce în ce mai atentă la detalii.

În al doilea rând, am început să-mi scriu obiectivele în detaliu și stabilesc un termen. La început setam termene grăbite și nerealiste. Așteptam cu sufletul la gură data ”X” în care… nimic nu se întâmpla. Astfel că s-a ”născut” următorul pas.

În al treilea rând, am învățat că ”răbdarea este de aur” și ”graba strică treaba”, astfel că am oferit un timp mai realist atingerii obiectivelor propuse.

îndrăznește
Photo by Tom Swinnen from Pexels

Cum? Determinând următorii pași:

1.Mi-am determinat cunoștințele, abilitățile și aptitudinile suplimentare de care aveam nevoie pentru a-mi atinge obiectivul, dar și modul în care le-aș fi putut dobândi. M-am orientat în funcție de realitate și capacitățile pe care le aveam deja.

În ce mod? Testând. Cineva mi-a spus că nu sunt o persoană de cuvânt deoarece mereu mă apucam de proiecte pe care nu le finalizam. Nu m-am supărat, dar i-am spus că dacă nu aș fi testat nimic, nu aș fi ajuns vreodată la momentul în care să-mi dau seama ce îmi doresc cu adevărat. De visat pot visa că voi ajunge și în spațiu, dar practica este cu totul altceva.

2. Doar așa am aflat cum pot determina obstacolele și dificultățile pe care va trebui să le depășesc pentru a ajunge la obiectivul  propus. De exemplu, în acest moment, o dificultate pe care o întâmpin este limba germană pe care este necesar să o stăpânesc cât mai bine. Ce fac? Mă dau bătută sau îmi bat capul până când voi ajunge la nivelul de care am nevoie pentru a merge mai departe spre îndeplinirea țelului final?

Am învățat că succesul nu vine pe căi ușoare.

3. Am determinat persoanele, grupurile sau instituțiile de al căror ajutor voi avea nevoie și prin intermediul cărora voi reuși să-mi urmez calea. Atenție! Nu este vorba de a abuza și profita de ceilalți!  Pot fi mentori, cursuri, școli de urmat, prieteni care să ne susțină moral și care au încredere în noi, etc.

Luând în considerare toate cele scrise până acum, ajung la momentul în care îmi pot face un plan detaliat, defalcat pe activități și organizat după prioritate și secvență, răspunzând la trei întrebări: Ce este cel mai important? Ce trebuie făcut mai întâi? Ce trebuie făcut înainte de a se face altceva? 

Ce ne rămâne de făcut? Să profităm de fiecare zi!

Îndrăznește!

Fă ceva în fiecare zi pentru a te îndrepta spre obiectivul tău!

O mie de vise mor nenăscute în fiecare zi, deoarece visătorul nu are curajul să facă primul pas, în credință, fără să aibă garanția unui succes.

Marea diferență între realizarea succesului și eșecul în viață este cuprinsă în disponibilitatea ta de a profita de fiecare zi. Nu există garanții în viață și dacă stăm să ne gândim la fiecare obstacol care trebuie întâi depășit, atunci nu vom mai face nimic.

Trebuie doar să mergem în direcția obiectivului propus, chiar și atunci când informațiile pe care le avem sunt încă incomplete. Este necesar să fim în permanență dispuși să ne revizuim planul și să adăugăm acestuia tot ceea ce este necesar.

Ce avem altceva de făcut decât să ne creăm propriul succes personal în viață? Să rămânem în starea de confort, să ne plângem și să-i invidiem pe cei care reușesc? Avem liberul arbitru, deci avem puterea de a face alegeri. Cine nu este dispus să depună efort, va rămâne doar cu visele și dezamăgirea.

Îndrăznesc să visez vise mari și pentru mine fiecare realizare mare începe cu o viziune, iar  după ce am setat în detaliu acea viziune, scopul va fi să profit de ziua de azi. Să fac pur și simplu ceva ce mă apropie de atingerea obiectivului propus.

Așadar, indiferent de metoda pe care o vei aplica, îndrăznește să îți setezi vise mari… Visele mari sunt compuse din visele mici.

Avem puterea să ne gândim la ceea ce este corect pentru noi și să decidem ce este posibil. 

Imaginează-ți viitorul și crezi că orice ar fi făcut ceilalți, în rațiune, probabil vei putea face și tu la fel de bine. După ce vei decide unde vei merge, singura întrebare pe care ți-o poți pune este: „Cum ajung acolo?” 

Cum ajungi de unde ești azi până unde vrei să fii? 

Îndrăznește să visezi și să-ți descoperi dorința
interioară a ceea ce poți deveni:
cea mai bună versiune a ta!  

Toate cele bune!

anaphielle - casutaunuimelc.99xp.ro
navigatie

3 Responses

  1. Mi-a placut articolul, ma inspira. Mereu am fost de parere ca oamenii care nu incearca sa devina cea mai buna versiune a lor, vor ajunge la un moment dat sa aiba regrete.

    E mai apasator sa regreti ceva ce nu ai facut, decat sa iti asumi esecul, cred… sau cel putin asa e-n cazul meu.

  2. Graba strică treaba, asta ma invatat si eu in timp, citind acest articol mi-am reamintit de tot ce am vorbit noi. Era ca si cum te aud vorbind cu mine. Așa cum am mai spus, toate discutiile acelea tare m-au ajutat si pentru asta iti multumesc inca o data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *