anaphielle

Leapșa: 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu-mi plac

poveste cu talc
Share

Unul dintre lucrurile care îmi plac foarte mult în blogosferă este interacțiunea dintre bloggeri și jocurile de tip leapșa. Nu știu a cui a fost inițial ideea, dar eu am fost invitată de către Răzvan și Denisa să răspund acestei provocări care constă în a scrie 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu îmi plac.

Am început prin a menționa un lucru care îmi place, însă acesta va rămâne bonus, urmând ca în continuare să întocmesc cele două liste. Dar, înainte de a începe doresc să predau leapșa către Issabela, Potecuța, Eva, Mona, Daniel, Constantin, Grațiela, Otilia și Dana. Bineînțeles, leapșa poate fi preluată de oricine. Așadar, să încep:

10 lucruri care îmi plac

 1. Îmi place să petrec timp cu familia
  Cred că este unul dintre cele mai împlinitoare momente din viața de zi cu zi. Zâmbetele și îmbrățișările copiilor mei poartă definiția fericirii.
 2. Îmi plac plimbările prin natură
  Ciripitul păsărilor și foșnetul copacilor când adie vântul este ceea ce eu definesc a fi ”cea mai plăcută liniște”. În special pădurea are puterea de a-mi potoli zgomotul acela neplăcut al minții.
 3. Îmi plac animalele
  De mică am iubit atât de mult animalele, încât mama în loc să mă dea la liceul de Arte așa cum îmi doream m-a înscris la un liceu veterinar. Am trei animăluțe pe care le ador, însă apropiații mă bănuiesc că dorința mea ascunsă e să am un Zoo.
 4. Îmi place mâncarea chinezească
  Motiv pentru care mi-am propus să învăț să gătesc mâncare chinezească. 😀
 5. Îmi place să citesc
  Consider că nu este necesară o explicație aici. Când vine vorba de citit, sunt doar două variante: să placă ori să nu placă; Motivul meu este că descopăr mereu lucruri noi și îmi hrănesc creierul. Tocmai am dat o explicație…
 6. Îmi place să creez
  Orice ține de Artă. De fapt, la baza motivului pentru care ”my dream job” sunt UI/UX design și Graphic Design, stă înclinația pe care o am pentru artă. (din prima clipă în care am luat creionul în mână de pe tăvița de la luarea din moț)
 7. Îmi place să mă plimb hai hui cu mașina și să ascult muzică
  La finalul articolului am pus și muzica pe care o ascult în mașină.
  A nu se asculta la volan dacă ești ”vitezoman/ă”!
 8. Îmi plac agendele
  Nu contează câte agende goale am, când văd una drăguță, fie ea chiar și de la raionul pentru copii, o cumpăr. Bine, niciodată nu sunt prea multe, având în vedere că am mereu la ce le folosi.
 9. Îmi plac cănile
  Ce, numai Dianei să-i placă? Glumesc! Ador cănile care-mi transmit un mesaj de bine dimineața la cafea ori seara la un ceai.
 10. Îmi plac oamenii pozitivi și încrezători
  Dar… cui nu-i plac? Acei oameni care te inspiră doar când îi vezi. Acei oameni care au și ei zile proaste, dar per ansamblu sunt niște luptători.
 

10 lucruri care nu îmi plac

 1. Nu îmi place negativismul
  … adică oamenii care se plâng din orice și în permanență. Și, nu, nu este vorba de zile proaste, pe care le avem cu toții, ci de alegerea de a refuza încontinuu să fie văzute și părțile frumoase ale vieții.
 2. Nu îmi place gălăgia
  În special abia când mă trezesc ori seara înainte de somn. Și… de 1 an am parte aproape zilnic de urlete și zbierete (nu, nu e tot aia!) de la copiii unor vecini care ÎN SFÂRȘIT urmează să se mute în weekend. (nu e vorba de plânsul normal, ci de urlete anapoda)
 3. Nu îmi place întunericul
  Chiar îmi este frică de întuneric!
 4. Nu îmi plac păienjenii
  Fobie! Am început într-o vreme să citesc cât mai multe despre păienjeni pentru a înțelege că mulți sunt inofensivi, astfel am descoperit că îmi este frică doar de cei cu ”burta” mare, cum ar fi păienjenii cu cruce.
 5. Nu îmi place lipsa de punctualitate
  Detest când cineva întârzie mai mult de un sfert de oră (academic). Dar cred că mai mult detest lipsa mea de curaj de a le spune oamenilor că mă deranjează, iar această lipsă de curaj vine de fapt pentru a evita scuzele lor. Nu știu cum, dar când am spus-o tot ei s-au supărat. 🙁
 6. Nu îmi plac băuturile alcoolice
  Mai gust uneori, dar tot nu mă pot împrieteni puțin cu alcoolul. Când eram mică uneori tata se oprea la cârciuma din cartier pentru a bea o bere sau un păhărel de ”ceva”, iar mie îmi lua suc de portocale. Nu l-am văzut niciodată pe tatăl meu beat, însă imaginea acelor oameni murdari care umblau pe 7 cărări prin bar mă înspăimânta. Am asociat acea frică cu mirosul de alcool.
 7. Nu îmi place frigul
  De când mă știu am extremitățile reci și, de multe ori, chiar și pe timpul verii, când afară este foarte cald, am nevoie de șosete groase pentru a mă încălzi. Iarna sufăr cel mai tare și culmea este că sunt născută în luna Februarie.
 8. Nu îmi place carnea de oaie
  Nu-mi place nici mirosul, nici gustul.
 9. Nu îmi plac furtunile puternice
  De fapt nu furtuna și zgomotul ei este problema, ci riscul de a se lua curentul și a rămâne pe întuneric.
 10. Nu-mi place ajutorul nesolicitat
  Consider că un sfat dat fără a fi cerut poate face mai mult rău decât bine. De obicei atunci când am nevoie de ajutor îl cer fără ezitare, indiferent dacă este vorba despre ceva banal.

 

 

Ei bine, acestea au fost răspunsurile la leapșa – 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu îmi plac. Bineînțeles, mai sunt și alte lucruri, dar le-am selectat cumva în funcție de ceea ce am simțit pe moment.

Dacă îți place provocarea te îndemn prietenește să o preiei și să te joci cu prietenii tăi bloggeri.

Dacă rezonezi cu vreunul dintre lucrurile care îmi plac sau nu îmi plac, mi-ar plăcea să îmi spui într-un comentariu.

Acestea fiind scrise, închei prin a-ți ura din suflet:
Toate cele bune!

Muzica promisă: 

navigatie

9 Responses

 1. Sa stii ca acum vreo 3 saptamani, cand in pachetul de la prietenii de la Dried Fruits, mi-am comandat si 2 cutii de noodlesi. Atunci mi-am facut si eu pentru prima oara mancare chinezeasca. Ce-i drept am pus din ochi (cam prea mult) teriyaki, dar a iesit buuuun buuuun

 2. Leapsa asta mi se pare cea mai faina modalitate de a ne cunoaște. Mă aseman cu tine la unele puncte, atât referitor la ce îți place, cât și la ce nu-ti place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *