anaphielle

Cum să rămâi ferm pe drumul spre succes

5 pași spre succes- casuta unui melc
Share

Ai ajuns aici pentru că vrei să afli cum poți să rămâi ferm pe drumul spre succes. Iată:

Buddha a spus că ”urciorul se umple picătură cu picătură”. Asta înseamnă că poți câștiga orice dacă înțelegi cum. Atingerea oricărui țel înseamnă să urmezi anumiți pași și să înțelegi că, dacă nu te-ai antrenat regulat pentru asta, este posibil ca la început să ți se pară greu.

Din fericire există soluții care te pot ajuta foarte mult încă de la început. Aceste soluții sunt tehnici prin intermediul cărora te vei menține ferm în momentele în care vei avea sentimente negative.

 

Spune-mi sincer, în momentele grele, așa-i că ți-ar plăcea să devii mai încrezător în tine în doar câteva minute? Iată ce poți face pentru asta:

 

Ține-ți visul la vedere

 

În primul rând va trebui să îți amintești zilnic pentru ce depui efort și care îți dorești să fie rezultatul final. Scrie-ți țelul pe bilețele și pune-le la vedere peste tot. Pe frigider, pe oglinda din baie, pe dulap… oriunde știi sigur că le vei putea citi zilnic. Asta te va ajuta să rămâi mereu conectat cu ceea ce îți dorești să împlinești.

 

Setează timpul real

 

Este foarte important să cunoști cu adevărat ce implică împlinirea țelului tău. Cum trebuie să acționezi, ce pași trebuie să urmezi, cât timp va dura. Nimeni nu s-a îmbogățit peste noapte, iar cazurile de excepție sunt foarte rare. De multe ori îmbogățirea peste noapte nu a durat prea mult. (de exemplu, câștigurile la lotto au fost mereu pierdute). Oferă un timp real scopului tău și nu te grăbi. Nici Dumnezeu nu a creat lumea într-o singură zi.

drumul spre succes

 Asta te va ajuta în pasul următor.

 

Folosește puterea imaginației

 

Drumul spre succes nu înseamnă doar lapte și miere. Mass media ne-a obișnuit cu imaginea oamenilor de succes în momentul reușitelor, însă prea puțin a prezentat și drumul parcurs, eforturile, eșecurile și sacrificiile. Realitatea este că vor fi momente plăcute, dar și momente de cumpănă. Ei bine, pentru momentele în care te vei simți descurajat, îți propun să îți folosești imaginația pentru a deveni mai încrezător în tine în doar câteva minute.

 

Exercițiu:

Primul pas: imaginează-te în momentul în care ai obținut deja ceea ce îți dorești.

Al doilea pas: te vezi împlinit, mândru, ai o privire sigură, o poziție încrezătoare, emani carismă. Ai reușit!

Al treilea pas: Conștientizează felul în care te simți. Vizualizează acel moment în care îți trăiești împlinirea propriului țel.

Al patrulea pas: Crede că această realitate există cu adevărat și tu doar te îndrepți spre ea în fiecare zi. (amintește-ți timpul real setat ptr împlinirea visurilor)

drumul spre succes

O bătălie pierdută nu înseamnă că ai pierdut războiul

 

Mel Gibson a spus că eșecul este o taxă de școlarizare – prețul pe care îl poți plăti pentru viața pe care vrei să o duci. Niciun om de succes nu a renunțat când s-a lovit de câte vreun eșec. Altfel n-ar mai fi fost acolo unde sunt! Ei au înțeles că nimeni nu s-a născut învățat și că atunci când nu ai experiență este normal să greșești. Un proverb românesc spune așa: ”greșeala este mama tuturor învățăturilor”. Amintește-ți că o bătălie pierdută nu înseamnă că ai pierdut războiul, ci că trebuie să faci doar un pas înapoi, să înveți din ceea ce s-a întâmplat, iar apoi să pornești la luptă mult mai pregătit de a reuși decât înainte.

drumul spre succes

drumul spre succes, greseala,

 

Inspiră-te, dar nu copia!

 

În ziua de astăzi tehnologia ne ajută să putem accesa informații într-un mod rapid. De ce să nu o folosim și pentru a beneficia zilnic de o porție zilnică de motivație?  Știu, sunt destui speakeri motivaționali care oferă rețete diferite de succes. Acest lucru te poate duce în eroare, devenind confuz. Care este rețeta câștigătoare? Toate și niciuna. Fiecare om este unic în felul său, motiv pentru care ce funcționează la unul, este posibil să nu funcționeze la celălalt. De aceea îți propun să nu mai cauți rețeta sigură pentru succes, ci doar să te inspiri din motivația pe care au avut-o cei care au reușit.

Alege omul ( speaker, actor, autor, buisness man, etc.) cu care rezonezi și care trezește un sentiment pozitiv în tine; urmărește-l constant. Inspiră-te, dar nu copia! Tu ai propriul tău drum de urmat, iar papucii tăi sunt diferiți de ai celuilalt. Documentează-te, inspiră-te, adună informații utile și atașeză-le felului tău de a fi.

 

Ei bine, aceștia au fost cei 5 pași cu care poți începe să îți urmezi drumul spre succes. Reține că aceștia vor trebui folosiți adesea pe cărarea ta, și nu uita că întotdeauna o călătorie de o mie de pași începe cu primul pas.

 

Oricare ar fi visul tău, îți doresc să reușești!

Distribuie articolul pe:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
navigatie

6 Responses

  1. Ca să ai succes, trebuie să-l vrei. Cineva spunea că dacă în vis nu poți realiza ce vrei, cu atât mai puțin vei reuși în realitate. Mulți vor să aibă succes, dar puțini sunt dispuși să muncească pentru el. Și mult mai puțini să-și asume ce urmează după.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *