anaphielle

Aura B. Lupu – Scrisul din suflet

aura b. lupu
Share

Aura B. Lupu despre scris

Să scriu la comandă n-am putut, decât cu greu și opintit. Când aveam de scris la școală comentarii literare, era musai să dantelez pe marginea celor pe care ni le dădea profa, de memorat. La olimpiada de limba română (cred că printr-a VII-a) am ajuns până în etapa națională. Tot cu o compoziție proprie, tot cu dantelat și inventat povești. Însă dacă-i despre un subiect anume, mă blochez. Habar n-am de ce. De asta nici nu mă văd participând la SuperBlog, e clar că aptitudinea asta îmi lipsește complet.

Când am primit invitația de la Anaphielle, m-am simțit onorată, dar chiar n-am știut dacă o să-i pot da curs. Despre ce să scriu? Io scriu despre viața mea banală, nimic spectaculos sau interesant. Acum. 😉

Înainte da, a fost o altă poveste despre care toot scriu, de vreo trei ani și care s-a adunat între paginile a două volume, „Trăirile Aurei”, I și II, plus și-n paginile a două antologii, „Vara cuvântului” și „Iarna Cuvântului” (ECreator).

aura b. lupu

Scrisul este pentru mine-o terapie, asta-i clar. Că prin scrierile mele am ajutat și alte suflete, ăsta-i deja un bonus, o bucurie foarte mare și, de ce să nu recunosc, o satisfacție.

M-am gândit să vă ofer un fragment din romanul la care scriu acum. Dar m-am răzgândit.

😁

Să vă scriu despre pandemie, chiar nu mai am niciun chef. Ok, este de actualitate dar mie, sincer, mi-a ajuns până peste cap acest subiect și, așa cum fac eu (sar peste orice conține cuvântul coronavirus) probabil că mulți alții fac la fel.

Așa că-mi storc creierii dar degeaba, habar n-am despre ce să vă scriu.

Dezvoltare personală? Citate motivaționale? Povești din copilărie? Recunosc c-am tras cu ochiul la ce-au scris ceilalți invitați și nu vreau să repet subiectele abordate și de ei.

aura b. lupu despre scris

No, păi hai să vă scriu
despre scris, atunci.

Da, scrisul este terapie. Scrisul ajută foarte mult. Dar te și consumă. Te răscolește, te izbește de toți pereții, te lasă fără vlagă și fără glas, stors de puteri, de sevă. Uscat. Îți scoate la iveală demonii care te bântuie, îți întoarce lumea cu susu-n jos. Pentru că scrisul dă și dependență, te hăituiește constant. Odată ce-ai apucat pe drumul ăsta, e imposibil să te lași. E heroină pură, injectată-n vene, e pulberea albă trasă pe nas, e euforie dar e și agonie, într-o clipită ajungi acolo, din extaz.

Scrisul nu-i chiar pentru oricine, nu-i pentru puritani. E pentru cei încercați, trecuți prin ciur și prin dârmon, cu experiențe de viață colorate, deosebite, care-au trăit totul pe pielea lor. Nu poți scrie din întâmplări neîncercate, n-ai cum să le definești, explici, când tu ești paralel.

Scrisul dă dependență. Adicție. Te face sclavul lui.

Dar… ești pregătit să fii?

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

15/05/2020

aura b. lupu despre scris

Invitată în Căsuța unui Melc: 

aura b lupu

Aura B. Lupu

Aura Lupu (născută Boroș), a terminat liceul de filologie-istorie „Ady Șincai” din Cluj-Napoca, promoția 1988-1989, a absolvit cursurile școlii de masaj și reflexologie din Belgia. PCVO Scheldeland (2013-2014) – iar în 2018 cursurile de Practitioner Coach ale Academiei Române de Coaching. A început să publice din noiembrie 2017 pe blogul @auraboroslupu, iar din februarie 2018 pe aurablupu.com.

trairile aurei

Aura B. Lupu scrie cu atâta sinceritate încât era imposibil să nu cucerească inimile românilor de pretutindeni. O urmăresc atât pe blog cât și pe pagina de Facebook și, dacă și ție ți-a plăcut franchețea și naturalețea ei, te invit cu drag să o descoperi. 

Toate cele bune în jurul vostru să se-adune! 

navigatie

14 Responses

  1. Frumos ne-a scris Aura despre scris! Cred că orice ne-ar fi scris, tot frumos ar fi ieşit. Că aşa e Aura. 🙂

  2. Mulțumesc (din suflet, cum altfel? ???? ) pentru găzduire și prezentare, Anaphielle.
    Căsuța unui melc e un loc tare frumos, iar desenele sunt minunate. ????

  3. Când văd un text scris de mână, mă uit cu speranță… poate poate mai e cineva psihopat ca și mine, care nu face literele niciodată la fel… Dar, cum era mesajul din Mario „Your Princess is in Another Castle” așa e și acum… o sa mai caut in continuare :)))))

    Si pentru mine scrisul e terapeutic și mi se pare că scriu mai mult pentru alții decât pentru mine. Mai puțin atunci când am chef să fac pe filozoful și forțez diverse construcții și jocuri de cuvinte.

    Foarte bun textul, Aura <3. Cred că ai făcut locuitorii căsuței fericiți.

  4. Mulțumesc frumos, Răzvan. Păi hai să-ți zic un secret: pot să-mi schimb scrisul de mînă complet, îs ambidextră (e adevărat că n-am mai exersat în ultimul timp), e suficient de psihopat? ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *