anaphielle

5 cărți de dezvoltare personală din care fiecare are câte ceva de învățat

carti pentru dezvoltare personala - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

De genul meu nu prea citesc cărți de dezvoltare personală deoarece întotdeauna mi s-a părut că sunt doar vorbe în vânt, puse pe hârtie ca să aducă profit celor ce le scriu. Dar cu timpul le-am dat totuși o șansă. Și am început să citesc câte una din când în când din curiozitate. Ideea că ceea ce e în ele a ajutat în primul rând chiar pe autorii lor mi-a schimbat părerea. Iar rezultatele deosebite se văd în cariera de succes și faima pe care o au respectivii autori și specialiști.

Nu am citit multe cărți de dezvoltare personală la viața mea. Însă cele parcurse totuși sunt recomandate de către prieteni, cunoștințe și membri ai familiei care le-au găsit sensul.

 

napoleon hill
Iată, așadar, câteva dintre acele cărți de dezvoltare personală din care poți învăța ceva constructiv pentru viața ta

Secretul libertății. Diavolul păcălit de Napoleon Hill

Această carte motivațională este destul de controversată. Nu a fost publicată decât abia târziu după ce a fost scrisă. În plus, subiectul ei a fost oarecum tabu în anumite vremuri, dar reușește să uimească lumea chiar și în zilele de azi. Conversația autorului cu Diavolul, reală sau imaginară în funcție de fiecare, este picantă. De asemenea, Hill reușește să devină chiar mai viclean decât Diavolul, adresându-i întrebări în acest interviu tête-à-tête, ale cărăr răspunsuri să ajute pe oameni să se ferească de el. Această carte de dezvoltare personală este inteligent construită. Și chiar dacă pare fictivă, oferă soluții cât se poate de potrivite la probleme reale

De la idee la bani de Napoleon Hill

Ca și volumul de mai sus, acesta are menirea de a ajuta pe cei ce îl citesc și îi respectă principiile să devină mai buni și mai de succes în viață. Nu este o carte propriu-zisă. Ci este un manual sau un ghid de urmat pentru a obține ceea ce dorești mai mult de la viitorul tău. Te ajută să te perfecționezi, să urmezi un program și să te ambiționezi să îți respecți obiectivele pentru a ajunge în top. Și, așa cum denotă titlul cărții, demonstrează că de la o simplă idee se poate ajunge la bani, la stabilitate financiară.

Alchimistul de Paulo Coelho

Probabil prima carte pe care am citit-o de la scriitorul brazilian, Alchimistul nu este chiar o carte motivațională standard. Este mai mult un fel de volum de ficțiune care adună filosofii și perle de înțelepciune străvechi care au ajutat o mulțime de persoane de-a lungul timpului. Acest roman ne învață despre cât de necesar este să ne ascultăm inimile și să ne urmărim visele cele mai aprinse.

Cartea despre femei de Osho

Practic aceasta nu este o carte scrisă de filosoful indian Osho. Este o carte apărută după unele dintre cele mai pline de tâlc cuvântări ale sale, înregistrate de adepții săi și puse pe hârtie. Citind acest volum vei afla părerile lui Osho legate de femeie și toată ființa sa. Eu cred că este o lectură minunată atât pentru femei, deoarece se pot înțelege mai bine. Dar și pentru bărbați, care pot descoperi mai multe despre firea celor de sex opus lor.

3 minute de meditație de Christophe André

Iarăși nu avem de-a face cu o carte. Ci mai degrabă ca un manual, ca un ghid de meditație, menit să ne îmbunătățească viața și relațiile. Ceea ce scrie aici trebuie parcurs cu atenție, băgat la cap și exersat zilnic. Deoarece este vorba de un manual de meditație cu exerciții propriu zise și exemple, trebuie să îți iei timpul necesar pentru a le pune în aplicare. Trebuie să ai răbdare să le efectuezi și să îți acorzi câte 3 minute zilnic pentru a le aplica și beneficia de efectele lor. Un asemenea volum este recomandat celor ce doresc să lucreze la wellbeing-ul fizic și psihic.

Acestea au fost câteva titluri de cărți de dezvoltare personală citite de mine care au reușit să mă învețe câte ceva. Dacă vrei să afli mai multe despre ce citesc eu, recomandări de călătorie, povești de viață sau curiozități, te aștept să mă cunoști în social media.

Mulțumesc frumos Anaphielle că m-ai găzduit la tine pe blog și te aștept în curând și în căsuța mea virtuală.

Articol scris de: 
oana m stefan - casutaunuimelc.99xp.ro

Oana M. Ștefan

Redactor de carte la Booknation.ro, Blogger, Former Content Writer

Îi mulțumesc și eu Oanei pentru cărțile pe care ni le-a recomandat. Dintre toate am citit doar ”Alchimistul” și perechea cărții lui Osho, anume ”Cartea despre bărbați”. Voi ați citit vreuna dintre aceste cărți? 


Îmi plac recomandările aduse aici, în căsuța melcului, dar pe blogul ei sunt și mai multe titluri de care nu știam și mi-a fost util să le aflu, mai ales când eram în pană de idei.

Vă invit să o descoperiți pe Oana! Are foarte multe categorii pe blogul său și puteți afla enorm de multe lucruri interesante. 

Până data viitoare, vă urez toate cele bune! 

navigatie

4 Responses

  1. Alchimistul mi-a cucerit inima. Am citit-o în urmă cu câțiva ani. De la idee la bani este o carte care pune accent pe puterea gândurilor, pe stabilirea de obiective, pe timpul creativ pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni-l alocăm.

  2. De la idee la bani mi-a placut mult. Paolo Coelho ma enerveaza de mor, parca scrie prea banal si implicit plictisitor… Povestile cu talc (cum ii place cuiva sa le spuna) sunt dragute, dar parca prea simple… M-a enervat si Alchimisul si Veronika se decide sa moara 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *