anaphielle

Despre abordarea potrivită sau de ce cred că melcul e mulțumit cu căsuța lui

casuta unui melc
Share

Încă de când eram copil mi se părea că melcul are o căsuța mult prea mică… Sărăcuțul de el, cum intră el acolo înghesuit, în timp ce țestoasa se lăfăie în spațiu… Și mă gândeam că sigur i-ar plăcea să aibă mai mult loc, doar pentru el. Un două-trei camere acolo, să aibă unde să pună televizorul și să așeze un fotoliu comod, orientat în așa fel încât să se vadă bine ecranul.

Dar cred că de fapt e mulțumit că are și el căsuța lui și atât. Și nu, sigur nu e invidios pe țestoasă și pe căsuța ei. Iar secretul acestei mulțumiri de sine cred că este mindsetul pe care și l-a setat. La fel e și la oameni.

Abordarea potrivită este cheia care poate deschide orice ușă

cheia potrivita abordare

Cu abordarea potrivită, oamenii pot muta munți, dacă-și propun… <em>Am spus doar că pot, nu că o vor și face. Stați liniștiți, Omu și Moldoveanu rămân pe pozițiile lor curente, vă promit!

O persoană dragă mie m-a învățat că totul ține de mindset și că modul de gândire atrage lucrurile care urmează să ni se întâmple. Pentru această persoană proverbul „de ce îți e frică nu scapi” se potrivește mănușă. Dacă vă plac proverbele, aruncați un ochi și aici.

 

Din acel moment însă, am început să încerc să procedez și eu în același fel.

Mindeseturi

Nu aștepta să se întâmple lucruri de la sine. Oportunitățile trebuie să ți le iei singur, chiar să le forțezi un pic. Dacă îți dorești să se întâmple un anumit lucru, e nevoie să faci primii pași în direcția respectivă, nu e suficient doar să aștepți.

Gândește mereu pozitiv. Am învățat că oamenii care reușesc să elimine energiile negative sunt mult mai deschiși și mai flexibili. Își economisesc energia pentru lucrurile care contează cu adevărat și în acest fel sunt mai disponibili să se lupte pentru ceea ce-și doresc.

 

Trăiește în prezent. Fă lucrurile acum! Trăiește acum! Conceptul se numește mindfulness și e destul de interesant, de fapt. Ne propune să gândim pozitiv, să nu-i mai judecăm sau bârfim pe ceilalți și să acceptăm mereu provocările, în schimbul unei vieți mult mai „prezente”. Rezultatul este că învățăm să trăim acum, să maximizăm tot ce ni se întâmplă și să ne bucurăm de lucrurile simple.

Consideră toate situațiile grele ca fiind oportunități de învățare. Oamenii sunt definiți, în mare parte, de toate lucrurile care li s-au întâmplat. Dacă reușim să trecem peste momentele grele și să învățăm din ele, evoluăm.

Nu renunța niciodată dacă simți că un anumit lucru merită făcut! Dacă mi-aș propune, aș fi suficient de ambițios cât să stau în mijlocul furtunii și să mă chinui să aprind focul. Probabil că n-aș fi suficient de inteligent să descopăr o metodă de a aprinde lemnele ude, dar în mod cert aș fi suficient de perseverent să mă chinui până se oprește furtuna și în cele din urmă să reușesc.

Să revenim la melc...

casuta unui melc

Un melc deștept sigur nu ar fi invidios pe căsuța unei alte vietăți. În schimb ar face tot ce-i stă-n putință să transforme căsuța lui într-un loc care l-ar face fericit. Și nu, nu mă refer la design interior acum.

Articolul a fost împletit cu grijă de către Răzvan, care e responsabil cu manufacturarea opiniilor pe 99xp.ro .

Când nu scrie despre experiențe, oameni sau călătorii, abordează subiecte trăsnite, precum de ce există florării non-stop. 

Dacă vă place să descoperiți oameni sinceri, Răzvan scrie despre expriențe 100% reale. 

Îl găsiți și pe : 

Până data viitoare vă doresc toate cele bune! 

navigatie

12 Responses

  1. Să nu uităm că melcul își repară cochilia. Să-l lăsăm să ne inspire, zic. Deși se deplasează foaaaarte încet, știe unde trebuie să ajungă și nimic nu-i poate sta în cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *