anaphielle

Șterge-ți lacrima și strălucește!

femeie puternica - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

Sunt acele momente în care te simți la pământ și nimic nu mai are sens. Tot ce iubeai cândva, tot ce îți dădea aripi… în mai puțin de-o clipă s-a năruit. Nu cu mult timp în urmă zâmbeai… pentru ca acum, o vorbă greșită mai târziu, să simți cum temelia solidă de sub picioare ți se transformă în mlaștină, iar tu te scufunzi.

„De ce-mi pasă atât de mult? De ce mă afectează ce cred alții?” … probabil că te-ai întrebat adesea. Și la fel de des ți-ai jurat că nu te vei mai lăsa „călcată în picioare”, că vei fi tare și nu vei mai pune la suflet răutățile. Dar cum se instalează puțin monotonia sau cum lași garda jos: te lovește din nou!

Îți sună cunoscut?

Probabil că ești obosită, sau poate stresul și-a pus deja amprenta mult prea puternic asupra ființei tale. Nici hormonii nu poți spune că îți sunt prieteni apropiați. Ba chiar de multe ori când ți-ai înnăbușit lacrimile te-ai simțit strânsă de gât. Probabil sunt momente în care simți că nu îmi mai aparții, că propriul corp te respinge și încearcă să scape de tine… te înțeleg. Nu ar fi de mirare să fii și tu o persoană hipersensibilă. Percepi ușor orice din mediul tău, ai vise interesante care par să te marcheze multă vreme… și crezi în lucruri pe care nu le poți povesti oricui, că te-ar considera nebună. E așa? Ei bine… Uite ceva ce tu știi deja, dar nu crezi în totalitate:

Nu ești defectă!

Așadar, este important să știi că nu ești defectă. Hipersensibilitatea nu este o boală, ci este, la un anumit nivel, o calitate… un dar pe care trebuie să înveți să îl folosești în favoarea ta (ca să nu mai fie obositor și deranjant). În momentul în care conștientizezi că reacțiile tale sunt normale, că perfecționismul tău este un prieten pe care nu ai învățat încă să îl educi și că trebuie să înveți să te iubești și pe tine la fel de mult cum îi iubești pe ceilalți (pentru că știi prea bine că nu o faci!), atunci vei avea puterea să fii oricine îți dorești.

Să fii conectată la emoțiile tale, dar și la cele ale întregii lumi nu este ceva foarte comun. Și, desi poate ți se pare ciudat, nici măcar capacitatea de a simți și a plânge nu este ceva de care să se poată bucura oricine. Așa că este important să te consideri specială.

Persoanele hipersensibile sunt, de fapt,
capabile de orice!

Pe cât de mică și vulnerabilă pari tu la exterior, pe atât de profundă și de puternică ești în interior. Și tu știi asta… doar că mai ai nevoie din când în când să ți se aducă aminte… pentru că toate întrebările din capul tău par să primească răspunsuri mult prea diferite. Existența ta, în sine, pare de multe ori contradictorie. Ai nevoie să găsești aprecierea și validarea în interiorul tău, să te studiezi, să te descoperi și să te iubești.

Cum poți face asta?

Lucrând cu tine. Învață să petreci mai mult timp analizându-te, observându-te și testându-te. Caută resurse de dezvoltare personală și transformă-ți slăbiciunea într-un atuu. Încearcă să meditezi, fii atentă la visele tale și ascultă-le. Vezi ce spune trecutul tău despre tine și acceptă că doar tu îți scrii viitorul.

șterge-ți lacrima și strălucește!
Gratiela Vlad sterge lacrima

Articol scris de Grațiela Vlad

Manager și Formator Influencers Reborn

Pe Grațiela am cunoscut-o prin competiția de blogging creativ SuperBlog și tare mă bucur că Universul mi-a adus-o în cale. Este o persoană foarte empatică, persuasivă și răbdătoare, iar aceste calități mă inspiră. Articolele sale sunt un adevărat izvor de cunoștințe menite să-i ajute pe cei care au nevoie să se cunoască mai bine ori să se vindece de răni interioare. Te invit să îi descoperi blogul!  Vei avea atât de multe lucruri noi de aflat! 

Toate cele bune! 

navigatie

22 Responses

 1. M-am regasit in acest articol si chiar urmaream demult video-urile Gratielei pe tema asta. Hipersensibilitatea este o putere, daca stii sa o gestionezi, daca inveti sa nu o mai privesti ca pe ceva nepotrivit.
  Va multumesc pentru tema amandurora.

  1. Cu mare drag, Roxana! Și eu m-am regăsit. Grațiela clar scrie pentru suflete!
   Îmbrățișări! ????

 2. Tot ce scrie Grațiela aici e frumos, util. Și da, și eu m-am regăsit aici, printre rânduri. Vă mulțumesc amândurora pentru articol ????

 3. Foarte fain! Motivațional! Bravo Grațiela! Eu încă mă gândesc ce articol să-ți ofer, am o idee, dar parcă nu are suficiență „cărniță” cât să iasă un articol. Poate ar trebui doar să incep să scriu și să văd ce iese ????.

 4. Foarte frumos articolul, avem nevoie să ne amintim asta mai des. Eu lucrez cu mine de o vreme la a renunța la așteptări. Nu mi iese mereu și nici complet, dar când reușesc să fac asta întâmplările neplăcute ma afecteaza mai puțin.

  1. Multă putere îți doresc și reușite în lucrul cu tine. Nimănui nu-i iese mereu. Suntem yin și yang, pozitiv și negativ. Este de mare ajutor să acceptăm negativul din noi. Un cât mai apropiat echilibru între cele două stări.
   Îmbrățișări! ????

 5. Mulțumesc pentru acest reminder. Până să aflu de hipersensibilitate m-am epuizat, luptat, zbuciumat. Am avut momente de pauza de la ea, cică, dar revine mereu cu mai multa forță. O accept și sper sa o exploatez din ce în ce mai înțelept și benefic.

  1. Te înțeleg atât de bine. Cândva credeam că sunt nebună în adevăratul sens al cuvântului. Nu înțelegeam deloc de ce un timp mă simțeam atât de bine, iar apoi reveneau stări neplăcute. Dar, ca și tine, am început să le exploatez și să le accept. Îmi este mult mai bine! De fapt profit mereu de stările ciudate pentru a scrie poezii și cugetări. Și tare-mi plac scrierile care ies din diferite tristeți. ????
   Te îmbrățișez! ????

 6. Foarte interesant, m-am regăsit cumva în diferite etape ale vieții. Mereu mi-am propus să-mi gestionez cât mai bine stările acestea. Dar nu mereu reușesc.

  1. Este normal să nu reușim mereu. Poate dacă am trăi pe vârful unui munte, în vreo mănăstire buddhistă, departe de stresul social, am reuși să fim mereu Zen.
   Îmbrățișări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *