anaphielle

Tartă cu mere – delicioasă şi uşor de făcut!

tarta cu mere - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

De câțiva ani fac această rețetă de tartă și de fiecare dată când am avut musafiri, i-am cucerit cu ea. Toți mi-au cerut rețeta și încă mi-o cer pentru că au rătăcit bilețelul pe care au notat-o, iar din acest motiv am hotărât să o pun direct pe blog și să o ofer tuturor.

Totodată, aceasta este prima rețetă din noua categorie de pe blog, deoarece vreau să împărtășesc cu voi ceea ce gătesc. Mereu rapid și ușor pentru că nu îmi place să stau ore întregi în bucătărie.

Pentru că este foarte bună și rapid de făcut, vă prezint o delicioasă

tartă cu mere delicioasă și ușor de făcut

Doar aluatul se face în 5 minute, iar umplutura în 10 minute. Într-adevăr, timpul de copt îl depășește pe cel de pregătit, dar asta nu este o problemă având în vedere că tarta nu trebuie deranjată în cuptor și nici păzită, lăsându-ne timp de făcut altceva.

Așadar, pentru această
tartă cu mere avem nevoie de:

ingrediente pentru tartă cu mere

Pasul 1

Toate ingredientele pentru aluat se amestecă și se frământă aproximativ 5 minute. Dacă nu aveți unt, se poate folosi și margarină. După omogenizare, aluatul va fi ușor lipicios și va arăta astfel:

aluatul de la tartă cu mere

Pasul 2

Mie îmi place să las aluatul să se odihnească cât timp prepar umplutura chiar dacă nu are drojdie. Puteți foarte bine să începeți cu acest pas, nu este nicio problemă, clar.


Punem merele decojite și rase într-o oală mică, adăugăm restul ingredientelor pentru umplutură, urmând să le fierbem la foc mediu aproximativ 10 minute până se înmoaie bine mărul.

(Gustați acest amestec și adăugați zahăr și condimente după propriul gust. Unii preferă mai dulce, alții mai acrișor)

De această dată eu am folosit chimen pentru că m-am trezit fără pic de scorțișoară. DAR, în orice caz, dacă nu aveți nici chimen, nici scorțișoară, nici esențe, puteți fierbe umplutura de mere doar cu zahăr. Nu va ieși atât de aromată tarta, dar tot va fi bună.

ingrediente umplututură tartă cu mere

Pasul 3

Cât timp se răcește puțin umplutura, presărăm făină pe blat pentru a putea lucra ușor cu aluatul pe care îl împărțim în două părți egale.

Pregătim tăvile pentru tartă cu foi de copt sau clasicul unt și făină, pentru a nu ni se lipi tarta de fundul tăvii.

Dacă nu aveți tavă specială pentru tartă, puteți folosi și tava pentru tort sau chiar și o tavă normală pătrată sau dreptunghiulară (doar că în acest caz este posibil să nu mai fie nevoie să împărțiți aluatul, depinde de dimensiunea tăvii).

Presărăm făină pe blat pentru a putea lucra ușor cu aluatul, și îl întindem cu sucitorul, până când este gros de cam 1 cm, punând accent pe partea din mijloc, marginile urmând să le dăm deoparte.

aluat tartă cu mere

Ajutați-vă de făină pentru a putea transfera aluatul de pe blat în tavă, dar și pentru a-l modela.

Pasul 4

În tava de copt aluatul îl întindem cu mâna cât mai uniform, iar marginile le modelăm cu ajutorul degetelor după forma ondulată a tăvii. Tot aluatul care depășește marginea tăvii, îl vom folosi ulterior.
Împărțim umplutura în două părți egale și o întindem cât mai drept cu ajutorul unei spatule.

tartă umplută

Pasul 5

Aluatul rămas îl întindem de această dată într-o foaie foarte subțire și îl tăiem în fâșii pe care le vom pune una câte una peste umplutura de mere. După ce le-am așezat, le lipim de marginea tartei cu ajutorul degetelor.

Este timpul să deschidem cuptorul pentru preîncălzire.

Dacă tot va mai rămâne aluat, putem face trandafirași cu el pentru un decor mai interesant. Asta vă va lua timp, nefiind musai necesar, doar că mie nu îmi place să arunc nimic. Pentru trandafirași, pur și simplu rulați fâșia de jur împrejur sucind-o ușor în spirale.

Ei bine, am decorat tartele după plac, le-am uns cu gălbenuș de ou și am presărat puțin mac peste una dintre ele.

Bineînțeles, decorul nu va ține de gust, deci puteți doar să puneți fâșiile de aluat deasupra și să treceți la ultimul pas. Chiar nici unsul cu gălbenuș nu este necesar, dar va da o culoare frumoasă tartelor.

tartă cu mere crudă

Pasul 6

Băgăm tartele în cuptor la 180 de grade și le lăsăm până se rumenesc, verificând cu ajutorul unei palete de plastic ca și fundul tartei să fie rumenit frumos.

Pentru că toate cuptoarele diferă, nu vă pot da un timp exact de coacere. De exemplu, cuptorul meu coace timpul dublu față de cel dat în rețetele pe care le mai încerc de pe internet ( am rămas adesea cu preparatele crude în interior).

Totuși, eu țin tartele la cuptor aproximativ 50 de minute, dar este foarte posibil să fie gata chiar și în 20 de minute. De aceea prefer să le verific culoarea și textura din când în când.

După ce se coc tartele, le lăsăm să se răcească puțin deoarece, deși aluatul ajunge mai repede la o temperatură bună de mâncat, umplutura cu mere s-ar putea să ne încingă bine papilele gustative. Se poate servi călduță, dar și după ce se va răci complet va fi la fel de delicioasă.

Cea mai bună tartă cu mere este gata de înfulecat!

Aceasta este rețeta de tartă cu mere care i-a cucerit pe toți cei care au gustat-o. Dacă vă hotărâți să încercați această rețetă delicioasă, mi-ar plăcea să aflu cât de mult v-a plăcut. Deasemenea, dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii.

Poftă bună!

felie de tartă cu mere
navigatie

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *