anaphielle

Cele mai importante 7 convingeri ale oamenilor de succes

succes - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

Oare care sunt acele convingeri pe care le au oamenii care reușesc?

Convingerile sunt cel mai important sistem de referință la care ne raportăm pentru a ne forma punctele de vedere este felul în care alegem să ne percepem pe noi înșine și lumea în care trăim.

convingeri succes

O singură convingere poate face deosebirea între succes și eșec.

În multe privințe, convingerile noastre ne influențează într-o mai mare măsură viețile decât adevărul obiectiv.

Dacă convingerile tale sunt acoperite de prea multe idei negative (precum ”lumea este un loc periculos sau ”nu poți să ai încredere în oameni”), vei vedea o lume plină de pericole și de oameni în care nu poți avea încredere.

Dacă înlocuiești convingerile tale negative cu unele pozitive , cum ar fi ”lumea este un loc prietenos” sau ”pot să am încredere în mine” , vei trăi într-o lume prietenoasă în care poți face alegeri înțelepte cu privire la fiecare aspect al vieții tale.

Puterea convingerilor

Legendarul psiholog Abraham Maslow a istorisit această poveste despre puterea convingerilor:

Un pacient nu avea niciun pic de respect pentru el pentru că se credea un cadavru, iar psihiatrul lui a petrecut multe ședințe cu el încercând să-l convingă de contrariu.
Într-o zi, psihiatrul l-a întrebat pe pacientul său dacă, de fapt, cadavrele sângerează. Pacientul a răspuns hotărât:
– Cadavrele nu sângerează. Toate funcțiile organismului lor au încetat.
Apoi, psihiatrul l-a convins pe pacientul său să facă un experiment împreună, în cadrul căruia avea să-i înțepe mâna pacientului său pentru a vedea dacă sângerează. Așa cum era de așteptat, când acul i-a pătruns în piele, a început să sângereze.
Privind uimit picăturile de sânge, pacientul a îngăimat:
– Măi să fie! Cadavrele chiar sângerează!

Convingerile tale îți determină deciziile, stările emoționale și, în cele din urmă, direcția către care te direcționezi în viață. Ele controlează fiecare aspect al vieții tale.

În același mod în care un videoproiector redă imaginile de pe o rolă de film pe un ecran, în același mod percepțiile tale asupra lumii reprezintă o manifestare a convingerilor tale.

Cele mai importante 7 perspective de succes
ale oamenilor care au excelat în domeniile lor

Nu uita! Convingerea nu este altceva decât un punct de vedere: o fereastră prin care privim lumea. Când alegi să privești lucrurile prin fereastra acestor perspective pozitive, îți vei forma un punct de vedere mai amplu și vei începe să observi imediat rezultatele.

Nu te gândi dacă acestea sunt adevărate sau nu: imaginează-ți doar cum va arăta viața ta dacă ai ști acest lucru…

1 – Tu ești expertul în ceea ce te privește

as convingeri bune

Există o legendă sufistă despre un bărbat care își căuta cheile pe aleea din fața casei sale, luminată de felinare. Vecinii i s-au alăturat și l-au ajutat să își caute cheile până când, într-un final, unul dintre ei l-a întrebat:
– Unde ți-ai pierdut cheile?
Bărbatul a răspuns:
– În casă.
Uimit de răspunsul lui, bărbatul l-a întrebat:
– Atunci de ce le cauți afară?
Bărbatul a replicat:
– Pentru că afară este mai multă lumină.

Este simplu: nimeni nu te cunoaște mai bine decât tu însuți. Chiar dacă ți-ai petrecut viața căutând răspunsuri înafara ta, odată ce începi să cauți înăuntrul tău, răspunsurile corecte la întrebările viații vor începe să se arate unul câte unul, din ce în ce mai des.

2 – Nu te-ai ”defectat”; nu ai nevoie de reparații

defectele oamenilor

În secolul al XIX-lea, concepția conform căreia omenii erau ”defecți” luase amploare în comunitatea din ce în ce mai mare a psihiatrilor. Aceasta avea să devină o concepție de referință timp de peste o sută de ani.

Psihologia pozitivă, un nou domeniu de studiu, pornește de la premisa că, dacă ne dorim să vedem din ce în ce mai mulți oameni sănătoși din punct de vedere mintal, trebuie să-i studiem pe cei care sunt sănătoși, nu pe cei care sunt bolnavi.

Orice comportament disfuncțional are la bază o intenție pozitivă sau a servit cândva unui scop care nu mai este de actualitate.

De exemplu, să luăm în considerare o persoană căreia îi este teamă să zboare cu avionul. Cauzele pot fi multiple, dar dacă presupunem că această fobie are la bază o intenție pozitivă, știm că aceasta se rezumă la dorința persoanei respective de a se simți în siguranță. Când subconștientul tău găsește alte căi de a te face să te simți în siguranță, fobia însăși își pierde necesitatea.

Acesta este și motivul pentru care, în prezent prin tehnici psihologice moderne, fobiile de care oamenii au suferit o viață întreagă pot fi vindecate în doar câteva minute.

3 – Ai deja toate resursele necesare pentru a reuși

succes in viata

Ai încredere în tine că îți poți lega șireturile sau că te poți duce la piață să faci cumpărături? Atunci înseamnă că ai resurse de încredere în interiorul tău. Prin urmare, ai încredere în tine că poți să vorbești în public, să abordezi o persoană care îți place sau să faci orice altceva îți dorești.

Ai simțit vreodată iubire în sufletul tău pentru un părinte, pentru un copil sau pentru vreun animal de companie? Înseamnă că poți să fii mai iubitor cu partenerul tău, cu familia ta sau chiar cu tine însuți.

Singura deosebire dintre tine și oamenii de geniu este că tu nu ai învățat încă să ai acces la resurse la momentul potrivit.

4 – Poți atinge orice scop dacă împarți sarcina pe care o ai de îndeplinit în părți suficient de mici

reușite convingeri

În urmă cu câțiva ani, un bărbat a reușit să mănânce un avion, timp de mai multe luni, împărțindu-l în bucățele. Deși nu vă recomand absolut deloc să repetați gestul lui, vă pot spune cu certitudine că orice abilitate poate fi învățată și orice problemă poate fi rezolvată dacă este împărțită în bucăți suficient de mici.

Atunci când îți antrenezi mintea să privească sarcinile majore în termeni simpli, acestea devin mult mai ușor de îndeplinit. De altfel, deja facem acest lucru în mod firesc. De exemplu, când vrei să reții un număr de telefon, îl împarți în grupuri de cifre; dacă vrei să-ți cumperi un obiect costisitor, cum ar fi o casă sau o mașină, plătești în rate mici pe care ți le poți permite.

Ideea este următoarea:
Dacă vrei să dărâmi zidul care se află între tine și viața pe care dorești să o trăiești, cel mai bine este s-o faci cărămidă cu cărămidă!

5 – Dacă metoda ta nu dă rezultate, încearcă altceva

schimbare convingeri

În bestsellerul ”Cine mi-a luat cașcavalul?”, Spencer Johnson atrage atenția asupra deosebirii dintre oameni și șoareci. Dacă șoarecii descoperă că o metodă nu dă rezultate, încearcă o alta; dacă oamenii descoperă că o metodă nu dă rezultate, caută pe cineva pe care să dea vina.

Aud adeseori oameni care nu găsesc o soluție pentru o anumită situație spunând: ”Dar întotdeauna am făcut la fel!” sau ”Nu sunt genul acela de persoană”. Adevărul este că tot ceea ce ne vine să facem în mod natural este mai degrabă rodul obișnuinței (așa suntem programați să procedăm) decât al potențialului nostru.

Dacă vrei să obții rezultate diferite, ieși din zona ta de confort și acționează în mod diferit.

6 – Nu există eșec, ci doar feedback

tablă de darts

Când ai un eșec? Atunci când te hotărăști să nu mai înveți. Până atunci, fiecare răspuns pe care îl primești este o sursă valoroasă de informații ce te ajută să-ți dai seama dacă acțiunile pe care le întreprinzi te apropie sau te îndepărtează de țelurile tale.

În mod similar, un avion se află în 90% din timp înafara rutei sale și pilotul modifică în mod constant cursul pentru a ajunge la destinație.

De fapt, oamenii de succes recunosc că succesul apare atunci când au terminat cu eșecurile. Oamenii care ”au reușit” au un singur lucru în comun: au făcut mai multe greșeli decât ceilalți. Fiecare eșec sau greșeală este o ocazie mascată de a învăța.

”Eșecul” este o parte necesară din procesul de învățare, și nu sfârșitul acestuia. În realitate oamenii nu fac greșeli: strategiile, tacticile și planurile lor eșuează.

Ce faci atunci când strategiile, tacticile sau planurile tale nu conduc către rezultatele dorite de tine?

Le schimbi până când le găsești pe cele care dau
rezultatele cele mai bune!

Teama de eșec reprezintă un factor demotivant puternic, care își pierde din impactul pe care îl are asupra noastră dacă îi diminuăm încărcătura emoțională.

În această săptămână alege o parte din viața ta în care întâmpini dificultăți și oferă-ți permisiunea să ”greșești” de cel puțin zece ori. Va trebui să-ți găsești propria definiție a eșecului: dacă lucrezi în vânzări, aceasta înseamnă să întâmpini cel puțin zece refuzuri; dacă ești scriitor, dă-ți voie să scrii cel puțin zece pagini mizerabile.

Reușita este întotdeauna mai dulce când presupune un pic de efort pentru a ajunge la ea.

De îndată ce vei realiza că eșecul nu reprezintă un sfârșit, ci mai degrabă o piatră de încercare care îți va produce ocazional frustrări, acesta își va pierde din încărcătura negativă, devenind un tovarăș important, care te va însoți către drumul tău spre fericire, succes și bunăstare.

Am învățat mai mult din eșecurile mele decât din reușitele mele.

– Richard Branson

7 – Îți creezi viitorul chiar acum

drumul vieții convingeri

O întrebare la care aș vrea să îți răspunzi sincer: Dacă vei continua să procedezi astfel, îți vei atinge scopul?
Spre surprinderea mea, majoritatea oamenilor pe care i-am întrebat au răspuns ”nu”.

Una dintre cele mai importante deosebiri între oamenii care reușesc și cei care răzbat cu greu în viață este modul în care aleg să-și construiască viitorul: privind spre trecut sau către prezent.

Dacă privești în mod constant spre trecut, vei simți întotdeauna că istoria se repetă; dacă privești către prezent, vei găsi mereu modalități noi de a-ți mări șansele de reușită.

Indiferent de cât de greu ai răzbătut în trecut, fiecare clipă a zilei îți va oferi șansa de a face noi alegeri și de a crea rezultate noi.

Noul generator de convingeri

Iată un exercițiu simplu de imaginație care îți va permite să-ți obișnuiești subconștientul să adopte mai ușor perspective noi.

1

Alege una dintre cele șapte convingeri pe care tocmai le-ai citit și despre care crezi că te va ajuta să-ți schimbi cu adevărat felul în care trăiești…

2

Oprește-te pentru o clipă și închipuie-ți că în fața ta se află un alt ”eu”. Este un ”eu” care deține deja acea convingere pe care îți dorești să o posezi și tu la rândul tău. Poate că ai convingerea că ești un om încrezător, motivat, că meriți să fii iubit și că vibrezi de energie și fericire.

3

Acum imaginează-ți ce are de câștigat celălalt ”eu” dacă posedă acea convingere. Se simte motivat? Încrezător? Puternic? Un om de succes?

4

Imaginează-ți că acel ”eu” îți demonstrează la nesfârșit avantajele deținerii unei astfel de convingeri. Cum se comportă? Cum își vorbește? Ce ton folosește atunci când vorbește cu el însuși? Ce postură are? Cum merge?

5

Dacă acesta nu este așa cum îți dorești, fă schimbările care te fac să te simți mai fericit. Dă-i voie intuiției tale să te ghideze!

6

Atunci când ești mulțumit de celălalt ”eu”, intră în corpul lui. Preia perspectiva și comportamentul său.

7

Acum, gândește-te la o situație pe care ai vrea să o privești din noua perspectivă. Gândește-te bine ce înseamnă să deții noua perspectivă și ce te poate ajuta aceasta să obții în viață. În ce fel se vor îmbunătăți lucrurile?

8

În următoarele săptămâni, poartă-te ca și când noua ta perspectivă ar fi adevărată. Chiar dacă te simți de parcă ai fi inventat-o, aceasta va transmite creierului tău mesajul de a pune în funcțiune noul ”software” al acestei perspective pozitive.

Când vei culege roadele folosirii perspectivei pozitive, fiecare zi din viața ta va fi una fericită!

Bonus: 2 exerciții care te vor ajuta să câștigi încredere în tine!

Toate cele bune!

PS: Fericirea nu înseamnă entuziasm continuu, exaltare, fluturași sau un zâmbet permanent. Fericirea înseamnă să fii mulțumit cu tine și recunoscător pentru ceea ce ești și ai.

succes și reusita in viata

Paul McKenna

surse foto: pexels.com

navigatie

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *