anaphielle

2 exerciții de la Paul McKenna care m-au ajutat să câștig încredere în mine

castiga incedere in tine - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

A fost o perioadă în viața mea pe care mi-o amintesc ca și cum aș fi vizionat un film. Eram cu totul alta și, dacă m-ai fi cunoscut în urmă cu 10 ani, nu ți-ai fi putut închipui persoana mea de astăzi. Undeva la polul opus, dansam cu frica, deznădejdea și o totală lipsă de încredere în mine.

lipsa de încredere în tine

Dar într-o bună zi, la chioșcul de ziare din colț, am găsit o carte. ”O nouă viață în 7 zile”. Ce titlu pompos!, mi-am spus și totuși am cumpărat-o. După ce am citit-o, viața mea chiar s-a schimbat. Nu așa cum aș fi crezut. Credeam naivă că după cele 7 zile voi fi poate cum sunt astăzi. De fapt încă mai am momente de slăbiciune, dar cine nu le are? Încrederea în sine nu înseamnă ceea ce credeam eu, anume: să nu mai existe niciodată nicio fărâmă de îndoială în propriile-mi forțe.

Ce este încrederea asta?

Încrederea în sine înseamnă mai multă blândețe, mai multă empatie și mai puțină autocritică pentru noi înșine.

Dar să revin. Acele 7 zile din titlul cărții sunt de fapt începutul unei noi vieți. Nu există o astfel de magie rapidă care să ne transforme ca prin minune, dar există un început pentru toate și, repetând zilnic exercițiile sugerate de Dr. Paul McKenna, nici nu mi-am dat seama de timpul în care s-a produs schimbarea în viața mea. Pur și simplu m-am trezit într-o bună zi privind la mine, cea din trecut, ca la un personaj străin văzut într-un film oarecare.

Nu voi susține nici o clipă că aceasta este rețeta care deține marele secret. Sunt conștientă că fiecare putem percepe aceleași mesaje în moduri total diferite și paralele. Totuși, oferă o șansă acestor exerciții și vezi cât de bine ți se potrivesc. Cine știe, poate este fix ceea ce ai nevoie!

2 exerciții de la Paul McKenna care m-au ajutat să câștig
încredere în mine

Cu toții cunoaștem oameni care ne arată o stăpânire și încredere de sine uimitoare. Când o astfel de persoană intră într-o încăpere, ne simțim atrași de ea. Poate că nu sunt sufletul petrecerii, dar au un anumit mister care îi învăluie și îi face extrem de atrăgători.

Multe dintre vedetele de la Hollywood nu sunt actori străluciți, însă emană din interiorul lor ceva misterios care le place multor oameni. Această calitate se cheamă carismă.

Oamenii carismatici se simt bine în pielea lor. Deoarece sunt mulțumiți de ei înșiși, nu caută cu disperare să se facă plăcuți și nici să obțină aprobarea lor. În mod ironic, acesta este și motivul care ne face să fim atrași de ei.

În continuare, îți voi arăta două dintre metodele mele preferate de a-mi porni motorul autoaprecierii, care te vor ajuta să devii mai împăcat cu tine însuți și, implicit, mai carismatic.

Exercițiul unu:
Ochii iubirii

Primul pas:

Dacă se poate, închide ochii și gândește-te la o persoană care te iubește sau care te apreciază în mod sincer. Imaginează-ți cum arată și închipuie-ți că se află chiar acum în fața ta.

Pasul doi:

Ieși din corpul tău și pășește în corpul persoanei care te iubește. Privește-te și ascultă-te prin ochii ei și simte dragostea și sentimentele calde pe care aceasta ți le poartă. Reține fiecare detaliu: ce anume iubește și apreciază la tine? Recunoaște-ți și asumă-ți acele calități excepționale pe care, probabil, nu le-ai observat până acum.

Pasul trei:

Intră la loc în corpul tău și bucură-te pentru câteva clipe de aceste senzații minunate: știi că ești apreciat și iubit așa cum ești.

Dacă vrei să fii și tu o persoană carismatică, următorul exercițiu te va ajuta cel mai mult. Acesta a fost conceput de Michael Breen. Pentru acest exercițiu vei avea nevoie de o oglindă. Vei asocia omul din oglindă cu toate complimentele care ți-au fost făcute vreodată.

oglinda exercitiu de încredere

Unul dintre motivele pentru care această metodă dă rezultate este acela că toată lumea primește complimente și laude din când în când. Unele ar putea părea banale: ”Știi, arăți foarte bine azi!” sau ”Prietenul meu crede că arăți extraordinar!”. Altele pot fi cu adevărat importante: ”Ai idee cât de mult te respectă oamenii?” sau ”Îți mulțumesc pentru omul care ești și pentru ceea ce faci!”

Aprecierile sincere și pozitive din partea celorlalți, în special cele pe care nu ai fi putut să le conștientizezi în momentul în care ți-au fost făcute, deoarece aveai un cu totul alt punct de vedere, pot fi valoroase, dat fiind că te învață să-ți apreciezi mai mult propriile calități și să-ți consolidezi stima de sine.

Exercițiul doi:
Ce este în neregulă cu tine

Primul pas:

Stând în fața oglinzii cu ochii închiși, gândește-te la o situație în care ți s-a făcut un compliment de către o persoană pe care o respecți sau în care ai încredere. Retrăiește momentul în detaliu.

Pasul doi:

Retrăind complimentul și sinceritatea persoanei care ți l-a făcut, acordă o atenție deosebită sentimentelor de respect pe care i le porți.

Pasul trei:

Când sentimentele ajung la apogeu, deschide ochii și uită-te în oglindă. Încearcă să vezi ceea ce a văzut cealaltă persoană la tine și observă ceea ce simți.

Pasul patru:

Când te simți minunat în sinele tău, unește-ți degetul mare cu cel mijlociu și apasă. Permite sentimentelor de stimă și iubire de sine să se împletească cu acela de încredere, care se află deja acolo.

Amintește-ți să faci aceste exerciții în fiecare zi și să nu te surprindă cât de stăpân pe sine și carismatic vei deveni. Pe măsură ce încrederea în tine va spori, vei descoperi că începi să faci lucruri la care înainte doar visai!

Citește și: De ce este important să vorbești cu tine

Și tu poți câștiga încredere în tine!

încredere aplicatie paul mckenna

Poți descărca aplicația ”7 Days” de pe Google Play sau din AppStore

ORI

deoarece cartea nu mai este disponibilă spre vânzare pe niciun site din România, o poți descărca PDF de AICI.


Să fie cu folos!

casutaunuimelc.99xp.ro

Toate cele bune!

anaphielle

surse foto: pexels.com / canva.com

navigatie

3 Responses

  1. Foarte interesant și util, mulți dintre noi nu stam tare bine la acest capitol. Încrederea în noi se întinde pe mai multe planuri, ceea ce o face mai complex de abordat. Exercițiu 1 ajuta mult, pe mine, felul în care ma vad alții, ma ajuta mult sa fiu mai încrezătoare în mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *