anaphielle

La ce ai renunța? – TAG

Share

La ce renunț? Se spune că ”obișnuința este a doua natură a omului”. Știm foarte bine cât de mult ne place starea de confort și cât de greu este să renunțăm la unele lucruri din viața noastră. Nu este deloc ușor, dar de foarte multe ori este chiar benefic să ieșim din starea de confort. Ei bine, am acceptat un tag ”blogăricesc” de la Evatopia și de la Almona Călătorește care s-a dovedit a fi un exercițiu de imaginație foarte bun, interactiv și chiar amuzant. Totodată, m-a făcut să cuget mai departe de jocul în sine, gândindu-mă la ce nu aș putea renunța niciodată, dar și la ce am renunțat pentru a fi mai fericită.

În acest joc este vorba despre a renunța sau a alege între două lucruri pe care cei mai mulți dintre noi le folosim frecvent. Să spunem că ar trebui, cel puțin pentru o perioadă, să renunți la unul dintre cele două lucruri. Care ar fi cel la care ai renunța?

Îmi plac foarte mult aceste jocuri deoarece nu este doar o oportunitate ca bloggerii să se cunoască între ei, ci și cititorii au ocazia de a cunoaște omul din spatele blogului. Așadar, voi începe prin a răspunde la întrebările din tag, iar apoi pasez leapșa mai departe către alți bloggeri.

Renunț la laptop sau telefon?

telefon mobil

Aceasta este o întrebare grea pentru mine, deoarece le folosesc pe amândouă la intensitate maximă. Laptopul este mijlocul prin care scriu și îmi creez ilustrațiile, iar telefonul este util pentru comunicare și urgențe. Pentru că nu s-a impus doar unica existență a celor două, mi-aș achiziționa o tabletă digitală pentru crearea ilustrațiilor și aș renunța astfel la laptop. Datorită aplicației WordPress din Playstore voi putea scrie și de pe telefon. Deci, răspuns final: renunț la laptop.

Renunț la cărți sau TV?

nu renunț la carti

Întrebare ușoară, răspuns rapid: renunț la Tv. Explicație: deja am renunțat la TV de câțiva ani buni. De fapt, hai să fiu sinceră. Televizorul meu este conectat la unitatea centrală, astfel că este un calculator cu un ecran imens. 😀 Programele TV pe care le accesez sunt online și de obicei sunt de cultură generală, precum History, Discovery, National Geographic. (+ Disney Junior normal! ) În rest Netflix și Gaia rulzzzz. Dar, bineînțeles, pot trăi doar și doar cu biblioteca mea!

Renunț la pizza sau la hamburger?

renunț la hamburger

Ador pizza, deci nu aș renunța niciodată la ea! Pizza pe vatră și pizza făcută în casă… Foarte mult îmi place Quatro Fromaggi și cea cu spanac. Muuult spanac! Astfel că renunț fără niciun dubiu la hamburgerul pe care nici nu-l consum. :))) (aici este mai mult alegere, așa-i?)

Ciocolată sau fursecuri?

oare sa renunt la ciocolata?

Îmi plac amândouă, dar renunț la fursecuri fără să stau pe gânduri. De ce? Pentru că pur și simplu ador alunele cu ciocolată, pardon, ciocolata cu alune. Să nu fie neagră, poate fi albă, cu lapte și multe, multe nuci sau alune. Dacă aș putea aș trăi doar cu ciocolată. (de îngrășat nu mă îngrașă)

Chipsuri sau pufuleți?

stiulete de porumb

Aș alege porumbul fiert, dar nu este pe listă, astfel că aleg pufuleții pe care oricum îi dau gata într-o clipită. Renunț la chipsuri pentru că… oricum, dacă ar fi toți consumatorii ca mine, ar da faliment toți producătorii acestor ”crănțănele”.

Filme sau seriale?

filme pe netflix

Pff, grea întrebare, fiindcă mă uit din an în Paște ba la unele, ba la altele… Uneori mă arde un chef nebun de un serial, alteori nici să n-aud. La fel este și cu filmele. Scriind acum, mă întreb oare cât de ciudată oi fi. Dacă mai este cineva pe-același fir rupt de lumea asta a Tv-ului, a serialelor și a filmelor, dați un semn pentru a nu mă simți ”prea specială” și singură pe lume. Bun, deci să renunț la una dintre cele două, da? Renunț la filme. Ba nu, la seriale! Sau la filme… Seriale? Fir-ar! ini-mini-maini-mo… Renunț la filme!

Vacanță la mare sau la munte?

nu renunt la mare si la munte

Ideal pentru mine este o vacanță într-un loc care are și mare și munte (bine, un munte mai mic…dealuri, văi, roci, copaci, păduri, etc.), dar, deși iubesc apa cu toată ființa mea aș renunța la mare. Aleg muntele unde m-aș face una cu natura bogată și minunată care îmi poate oferi un lac, un râu sau chiar un izvor limpede. Cumva așa sunt… întotdeauna caut să împac capra și varza, iar uneori chiar reușesc.

Ei bine, acestea sunt răspunsurile și alegerile mele. Dacă nu ai blog și îți place acest joc, te invit să-mi arăți alegerile tale într-un comentariu. Chiar sunt curioasă și interesată să te descopăr! Dacă ai blog, poți prelua acest joc cu o singură condiție: menționează sursa de unde ai preluat. Vreau să vă descopăr pe cât mai mulți!

Am menționat la început că acest exercițiu de imaginație m-a făcut să cuget mai profund, astfel că voi scrie foarte curând despre lucrurile la care trebuie să renunți pentru a fi fericit.

Așadar, leapșa „La ce ai renunța?” continuă spre:

Otilia Dima – Cu Ghilimele

Daniel Botea – DanielBotea

Issabela Cotelin – SeMAiÎntâmplă

Roxana Clapa – Jurnal de mamică

Emil Călinescu – EmilCălinescu

Diana Neață – De-ale Dianei

V-aș da tag tuturor (super)bloggerilor, pe cuvânt!

Abia aștept să vă citesc răspunsurile!

Toate cele bune!

surse foto: pexels și Canva

navigatie

19 Responses

     1. ????
      Draga mea, m-am dilit. Eu mă refeream la leapşa cu portretul chinezesc. Nu pot crede că sunt atât, dar atât de ameţită. Am citit azi pe vreo trei bloguri de asta, acun pe Mona şi am rămas cu ideea că eu am răspuns când am văzut comentariul tău.
      Nu, la asta nu am răspuns. Te rog să mă ierţi! ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *