anaphielle

Muzică pentru suflet

Share

Dacă ne-ar reuși să reproducem detaliat în noțiuni ceea ce exprimă muzica, am căpăta o deplină și suficientă explicare a lumii.

Arthur Schopenhauer
muzică si note muzicale

Leapșa specială

Cui oare nu-i place muzica? Această frumusețe a sunetelor ce ne fac sufletele să vibreze. Pe mine mă înalță, mă vindecă și îmi dă putere. Tocmai pentru că iubesc orice este legat de ea, m-am bucurat zgomotos când am primit invitații la încă o leapșă din universul blogosferic. ”Vinovate” pentru acest articol special sunt Eva – Rândurile Evei și Diana – Illusion Street, cărora le mulțumesc pe această cale.

Ei bine, de această dată, leapșa este pe cât de frumoasă pe atât de ușoară având doar două reguli simple:

Reguli

prima muzică

Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.


Dați leapșa mai departe la exact 3 bloggeri, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3.

O piesă muzicală

Melodiile create de Secession Studios sunt singurele care mă inspiră indiferent de dispoziția pe care o am. Mă fac să spun:

Asta da muzică!

”O melodie non standard” și totodată ”pentru suflet”? Iată! Sper să îți placă și ție la fel de mult:

Greg Dombrowski este compozitorul și fondatorul Secession Studios. Specializat în coloane sonore cinematografice profund puternice, muzica lui captivează neobosit mintea și îți aprinde emoțiile. Greg compune, produce și amestecă toate albumele Secession.

Predau ștafeta

și leapșa merge mai departe spre:

Otilia Dima – Cu Ghilimele

Daniel Botea – Craiova pe blog

Almona Tilea – Almona calatoreste

La final… versuri

cheia sol muzică

Și de n-ar fi fost muzica, poate n-aș mai fi fost nici eu acum.

M-am frânt de-atâtea ori și fără ea aș fi fost doar fum sau scrum…

Dar iată cum pe drumul vieții îmi trag aripile după mine

În timp ce-ascult cea mai frumoasă melodie în surdine…

navigatie

14 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *