anaphielle

De la antrenament pentru succes la Trofeul SuperBlog 2019

trofeul super blog - casutaunuimelc.99xp.ro
Share

Trofeul SuperBlog

Pentru fiecare persoană succesul este diferit, însă indiferent de ”dimensiunile” lui, acesta este important, iar atingerea oricărui tip de succes este dependent de acțiunile pe care le facem.

SuperBlog a ajuns la final. Pentru că diferența de punctaj dintre locurile 1 – 2 și 3 – 4 a fost foarte mică, a trebuit să mai așteptăm câteva zile până la finalizarea tuturor contestațiilor pentru a afla clasamentul final. Așadar, podiumul ediției SuperBlog 2019 arată astfel:

#ConcurentBlog
1Dana CodoriCăsuța unui melc
2Cătălina PopaCătălina Popa
3Diana-Elena NeațăDe-ale Dianei

Felicitări, Cătălina! După doar câteva probe, între noi două, a fost o luptă foarte strânsă și nu mi-a fost deloc simplu să te am ca adversar. Îți doresc mult succes în continuare!

Felicitări, Diana! Ai creat articole minunate și povestiri care mi-au dat zâmbete, emoții, fiori sau uneori tristețe. Prin scrierile tale mereu ”am simțit”. Mult succes în continuare!

Felicitări tuturor finaliștilor! Sunt în total 51 de concurenți care au reuşit să ducă până la capăt ediția de toamnă SuperBlog!

Recunosc, îmi este puțin ciudat să scriu un articol din postura de câștigător, dar îmi doresc să povestesc cum a decurs totul pentru mine, ce am făcut, ce am simțit și ce impresii am, pentru că poate toate acestea vor ajuta într-o oarecare măsură pe oricine are nevoie. Mă voi folosi de articolul cu care m-am înscris în competiție pentru a concluziona și demonstra că acele sfaturi sunt reale și pot face diferența.

Prin urmare,

Căsuța unui Melc – SuperBlog 2019

Mi-am dorit, am muncit, am primit!

Trofeul superblog casuta unui melc

Pe 1 septembrie 2019 am scris despre succes și câțiva pași pentru a-l dobândi. Pornisem la drum hotărâtă să câștig Trofeul SuperBlog și iată că la finalul competiției mi-am îndeplinit dorința. În curând voi porni la drum pentru a-l aduce acasă. Îl voi pune la loc de cinste și îl voi iubi mereu. De ce? Pentru că acest trofeu este și va fi mereu un simbol pentru mine. Din ce motive? Acum vă pot spune doar că mi-am demonstrat mie în primul rând că nimic nu este imposibil.

De fapt, de când m-am înscris în competiție am avut mereu trofeul lângă mine.

trofeul superblog desenat

Care a fost cu adevărat drumul de la antrenament pentru succes la Trofeul SuperBlog 2019?

Se începe cu o dorință puternică, se continuă cu încredere și totul se obține prin acțiune.

castigator trofeul superblog
desen făcut pe 1 septembrie 2019

Așadar, iată pașii din primul articol:

Evită procrastinarea

Ediția de toamnă SuperBlog este un adevărat maraton. Aș putea spune că nu este timp nici de respirat. Am scris zilnic ore întregi, iar uneori am șters totul pentru că pur și simplu nu mi-au plăcut ideile. Am luat la rând entuziasmul, bucuria, tristețea, dezamăgirea, frustrarea, extazul, din nou bucuria, și le-am rotit pe toate permanent. Am scris articolele cu multe zile înainte de termen și le-am recitit, reeditat, revizuit de câte ori a fost nevoie.

De pe 1 septembrie până pe 1 octombrie, când s-a dat prima probă, am adunat informații despre toți sponsorii. De ce? Pentru că în trecut am observat că cele mai bine notate articole aveau cel puțin o informație extra care nu se găsea în enunț sau la vedere pe sursele de informare. Apoi, în timpul competiției, mi-am notat pe un caiet cerințele probelor, cuvintele cheie și detalii pe care să nu le omit.

Înconjoară-te de oamenii potriviți

Am avut alături de mine doar persoane care au crezut în mine începând cu soțul meu care m-a susținut de la cap la coadă. Și nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, fiindcă nu este ușor să scrii mult când ai copii și o casă de întreținut, iar în perioada competiției soțul meu a preluat o mare parte dintre responsabilitățile mele. Îi mulțumesc din inimă și aici. ❤

Am mai avut alături oameni frumoși pe care i-am cunoscut prin intermediul SuperBlog. Până la urmă, legenda spune că SuperBlog este o mare familie, iar eu pot confirma acest lucru. Mi-au fost alături:

Otilia Dima – Cu ghilimele

Diana aka Ilussion – De-ale Dianei – locul 3 Felicitări!

Eva Ancuța Hamza – Evatopia – finalist top 20 – Felicitări!


Otilia, Eva și Diana, vă mulțumesc din suflet că ați fost alături de mine!

Mulți oameni simpatici am descoperit în SuperBlog și chiar dacă nu m-am apropiat de toți, pot spune că fiecare are farmecul său și de la fiecare am învățat câte ceva.

Regula ”Pas cu pas”

În acest caz, pentru mine, ”pas cu pas” a însemnat să iau fiecare probă la rând și să dedic o zi pentru documentare, pentru idei și o zi pentru pentru scriere, fără a mă interesa și de probele următoare. Am organizat de la bun început planul astfel:

 • prima zi când s-a publicat o probă am dedicat-o documentării, notării informațiilor și ideilor
 • a doua zi am început să scriu
 • următoarele 4 zile am recitit, reeditat, verificat typos, etc. – între timp apărea o nouă probă și începeam din nou: documentare, notițe, scris, etc.
 • iar în ziua de deadline am făcut o ultimă revizuire la articol, apoi am publicat

*excepție fac ultimele trei probe pe care le-am publicat cu mult înainte de deadline

Fii stăruitor

Este foarte important să nu te dai bătut(ă) în momentele cele mai dificile. Pentru că da, sunt momente grele care te înmoaie complet. Dezamăgiri, mici polemici, tristețe, oboseală, lipsă de inspirație, răceli, dureri, copiii triști care nu înțeleg de ce s-a redus timpul de joacă cu ei… – toate sunt momente în care nu trebuie să renunți, ci să îți amintești care este țelul pe care ți l-ai propus. SuperBlog nu durează o veșnicie, se termină la un moment dat ediția în curs, iar la final satisfacția este imensă.

Dorința dinaintea dorinței: să câștigi

Cred că majorității participanților le-ar plăcea să câștige, pe lângă probe, trofeul. Dorința este în fiecare, dar cât de tare crezi în ea? Câtă încredere ai în tine că POȚI reuși? Cum reacționezi la prima dezamăgire? Tristețea nu trebuie să îți acopere / elimine dorința de bază. Nu uita nicio clipă că dorința dinaintea dorinței este SĂ CÂȘTIGI! Comportă-te ca și cum deja ai câștigat. Simte-te învingător/ învingătoare și vei atrage asupra ta idei și mai bune care te vor duce fix acolo unde vrei să ajungi.

Antrenamentul

De la început până la sfârșit

Îmi amintesc primăvara 2018 când am aflat de SuperBlog. Picată din cer, nu alta. Aveam un blog pe Blogspot, iar de curând am intrat să mă uit pe el și am recitit câteva dintre articolele scrise atunci. Paralelă cu tot. M-am distrat pe cinste recitind ce și câte bazaconii scriam, dar în același timp mi-am privit evoluția ”direct în ochi”. Mi-am dat seama cât de ambițioasă am devenit, iar ambiția este un criteriu atunci când vrei să ai succes.

De curiozitate acesta este blogul de la început – Dana Blogspot.

Ei bine, timpul a trecut și m-am mai înscris o dată în toamna 2018, iar atunci am abandonat maratonul la jumătatea drumului. În primăvara 2019 mi-am spus că este timpul să merg până la capăt. Am fost finalist. În toate cele trei ediții am afirmat continuu că ”scriu pentru a învăța” , iar în această toamnă, a patra ediție, am spus: ”voi scrie pentru a câștiga”. Iată că am câștigat competiția și sunt foarte mulțumită de evoluția mea. De ce am ales să scriu acestea? Pentru a-ți demonstra că și tu poți! (este de ajuns să compari primele mele articole cu cele din această ediție pentru a-ți da seama că se pot obține performanțe atunci când îți dorești cu adevărat)

Așa cum am scris în articolul de început, competiția SuperBlog nu este un joc. Am învățat să fiu perseverentă și creativă. Am depus multă muncă și am făcut sacrificii. SuperBlog pur și simplu m-a scos din zona de confort și m-a întărit bine. Aveam foarte mare nevoie de un astfel de antrenament și mai ales de un astfel de parcurs care s-a încheiat cu succes.

Ca un stâlp de sprijin, mi-am pus deoparte în playlist și am ascultat un video motivațional care m-a ajutat să rămân pe și în picioare.

Iar ca bonus, în primul articol am oferit câteva tips&tricks pe care le-am urmat astfel:

 • evită să folosești telefonul mobil atunci când lucrezi. Du-l în altă parte ori închide internetul sau fă ceea ce este necesar pentru a nu-ți distrage atenția. – recunosc, când era zi de note mă despărțeam mai greu de telefon.
 • pentru a elimina stresul ascultă muzică (cea care te relaxează și îți dă o stare de bine) și dacă ai un animăluț ține-l alături de tine. Animalele au capacitatea de a ne relaxa, ajutându-ne să eliminăm hormonul iubirii atunci când suntem în preajma lor. – am ascultat video-uri motivaționale și muzică instrumentală. Cât despre animale… un cățel și trei pisici au fost chiar de ajuns. :))
 • stai lângă oamenii care te motivează și îndepărtează-te de oamenii toxici care te țin pe loc. – oamenii cu adevărat frumoși vor fi alături de tine permanent, iar pe cei care poartă măști îi vei descoperi la primul impas.
 • fă-ți o listă cu dorințele tale, fă o schemă a sarcinilor pe care trebuie să le urmezi și muncește asupra acestor planuri. – cu toată forța și dorința din lume!
 • păstrează-ți camera și locul unde lucrezi curate pentru a simți că ai destul spațiu de manifestare. – sau cere ajutor de la soț 😀
 • setează-ți termene limită pentru sarcinile tale. – în competiția SuperBlog ai deadlines și dacă încă nu reușești să-ți setezi prioritățile, cu siguranță vei antrena această aptitudine. – am scris mai sus cum le-am setat și pot declara acum că SuperBlog a reușit să mă antreneze bine în această privință.

În final, dar nu în ultimul rând

Pentru organizatori: pot doar mulțumi pentru că ați creat acest proiect care este un adevărat antrenament pentru succes! Trebuie să menționez aprecierea pe care o am pentru răbdarea, calmul și capacitatea Claudiei de a menține echilibrul pe tot parcursul competiției. Au fost unele momente dificile în care poate am reacționat nepotrivit. Îmi cer scuze și vă mulțumesc din suflet pentru înțelegere!

Pentru superbloggeri: sunteți minunați! Continuați să scrieți și să vă doriți mereu mai mult și mai mult. În SuperBlog este important să fiți flexibili și să vă modelați stilul propriu după cerințe. Creativitate aveți din belșug, dar detaliile contează foarte mult! Vă doresc mult succes pe mai departe și să reușiți în ceea ce vă propuneți! Felicitări tuturor finaliștilor!

Pentru jurii: un pic mai multă atenție la punctarea cerințelor tehnice, dar și la efortul depus în ceea ce privește creativitatea. Dintre un articol simplu vs unul creativ care conține idei, elemente grafice lucrate, structură și ”ceva în plus”, merită punctat mai bine cel din urmă. SuperBlog este concurs de advertoriale creative, iar un advertorial creativ = 70% poveste și 30% reclamă. (voi mai repeta asta, da)


A fost o ediție cu de toate, bune și mai puțin bune. Bucurii, tristeți, uneori panică. Mii de emoții înainte de venirea notelor. Ah, da, În SuperBlog înveți și Teoria Ralativității. Când ai deadline și trebuie să scrii un articol, zboară timpul. Când aștepți notele, te uiți la ceas din oră în oră și trec de fapt doar cinci minute.

Deocamdată mă opresc aici cu scrisul, deoarece dacă la această ”probă” era limită de cuvinte o depășeam cu mult. Sper să vă fie utile informațiile. (mai păstrez info pentru ediția din primăvară)

Toate cele bune în jurul vostru să se adune!

Urmează Gala SuperBlog 2019!

navigatie

34 Responses

 1. Felicitari, draga mea! Ma bucur din suflet pentru tine, chiar ai meritat sa obtii locul 1! Ai muncit enorm si ai pus suflet in fiecare cuvant, iar asta s-a simtit. Ma bucur ca am avut ocazia sa te citesc in cadrul editiei de SB si nu numai. Iti multumesc si eu pentru sustinere, chiar a contat enorm sa te am alaturi! Te imbratisez tare si cu gandul voi fi langa tine cand vei primi trofeul!

 2. Esti un om complex, talentat, dedicat, dar ai si o delicatețe sufletească și o putere de a te stăpâni, chiar de e vorba de bucurie ori tristețe. De un an nu am lăsat, pe bloguri, vreun comentariu sau text. Ma bucur ca sparg gheața cu tine. Te felicit! Recunosc, mi-am dorit ca dintre voi două, Diana și cu tine, una sa fie câștigătoare. Aveti multe în comun. Ca de obicei, când e gala, sunt la Iași, (ziua socrului și un avans la Crăciun , sa zic asa) , dar Brasovul te va primi ca o invingatoare. Te felicit! Ma bucur de bucuria ta si imi amintesti de reusita mea, dintr-o primavara pasagera. Te îmbrățișez cu drag, câștigătoareo!

  1. Mulțumesc mult, dragă Adriana! Cuvintele tale îmi fac atât de mult bine. Eu nu mă pot vedea din exterior… nu stiu cum sunt, dar sunt aşa cum simt. Mă simt onorată că ai spart gheața comentariilor cu mine şi îți mulțumesc! Recunosc, nu te-am prins când participai, iar în prima mea ediție am fost buimacă tare, nefiind atentă la ceilalți concurenți. Îți mulțumesc din nou pentru cuvintele tale frumoase şi îți doresc din suflet să ai parte de tot ce e mai frumos pe lume! Îmbrățişări calde!

  2. Păi, prima și singura mea participare a fost în 2016, cu un loc doi, trofeul meu. Recunosc ca nu am mai avut determinarea de a mai participa vreodată. Noi ne știm din toamna 2018. Extrem de putin, dar timpul petrecut în literaturacautopie a fost, pentru mine, special. Iti multumesc si eu pentru emoție!

   In plus, nu uita ca voi păstra mereu, desenele tale, cu mine, pentru ,,odăița albastra”. Talentul tau a lăsat semn etern!

   Te pup!

   1. Felicitări pentru acel loc 2! Sunt sigură că dacă ai mai fi participat, ai fi terminat pe 1. Scrii minunat! Mă bucur că viața a făcut în aşa fel încât să te cunosc. Inspiri, să ştii! Ca o muză perfectă.
    Deşi nici eu nu prea las comentarii, sunt cu ochii pe scrierile tale. Sufletul îmi zâmbeşte ştiind că desenele sunt păstrate cu drag. Îți mulțumesc mult!

 3. Felicitări! Ți-am urmărit, din umbră, pașii pe SuperBlog și cred că meriți premiul. Este o competiție grea, stresantă și iată, i-ai făcut față cu bine. Frumos și articolul de bilanț, păcat că e fără note ☺.

 4. Ma bucur ca, in sfarsit, s-a facut ultimul anunt si ai rams acolo, pe primul loc. Am incercat sa fiu alaturi de tine si sa te sustin cat pot, pentru ca stiu cat ai muncit si cat ti-ai dorit acest premiu. Faptul ca ai si castigat te trasnforma in cel mai bun exemplu pentru mine: daca iti doresti ceva cu adevarat, se va intampla. Am invatat foarte multe de la tine si ma bucur ca SuperBlog ne-a permis sa ne cunoastem.
  Ai avut o concurenta pe cinste si ai toate motivele de bucurie si mandrie. Te imbratisez si felicit cu drag! Mult succes in tot ce iti propui de acum inainte si acest premiu sa iti fie dovada ca tu poti orice si esti un om minunat.

  1. Îți mulțumesc din suflet, Otilia dragă! Şi eu mă bucur nespus că am avut ocazia să te cunosc şi că am legat o prietenie frumoasă. Îți mulțumesc pentru toate clipele în care mi-ai fost alături şi m-ai adus cu picioarele pe pământ. Te îmbrățişez tare!

   1. FELICITĂRI Dana ????
    Și … jos pălăria!
    Pe deoparte, îmi pare rau ca ți-am descoperit articolele aproape de finalul acestui concurs dar pe de alta, ma bucur foarte mult, (mai bine mai târziu decât niciodată).
    FELICITĂRI! Continua cu aceiasi atitudine, despre care vorbești in acest articol.
    Este singurul drum spre succes!
    Dovadă vie, premiul tău!.

 5. Felicitări!
  Mulțumesc pentru idei, sfaturi, tipsuri și desigur, pentru articol.
  Din păcate, am fost nevoită – din motive obiective- să abandonez, nu-mi place nici măcar să pronunț dar să o mai și fac, la jumătatea competiției. Dar, totul e bine când se termină cu bine.
  Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *