anaphielle
Share

Un împărat a prins un tânăr supus care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniță și i-a spus că-l va elibera dacă va răspunde la întrebarea: Ce vrea de fapt femeia?


Tânărul și-a chemat și a întrebat mama, sora, verișoara, vecina, dar nici una n-a putut să-i dea un răspuns corect. Într-un final a chemat și o vrăjitoare bătrână și urâtă. Aceasta i-a promis că-i va spune răspunsul corect cu condiția ca după ce va fi eliberat să o ia de soție.


Neavând altă soluție tânărul a acceptat.

Răspunsul dezvăluit de vrăjitoare a fost:  

Femeia, de fapt, dorește să fie stăpâna propriei sale vieți!

Împăratul l-a eliberat imediat. A urmat nunta și noaptea nunții. Însă nu mică i-a fost mirarea când în pat a găsit o fată tânără și deosebit de frumoasă care i-a spus:

– Pentru că te-ai ținut de cuvânt, jumătate de zi voi fi bătrână și urâtă, iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără și în care să fiu bătrână.

Tânărul căzu pe gânduri: să râdă toți de el văzându-l cu o bătrână urâtă, iar noaptea să petreacă cele mai plăcute clipe alături de o tânără fermecătoare, sau să se plimbe ziua cu cea mai frumoasă fată printre oameni, iar noaptea…

În cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede că e mai bine. Imediat a venit și răspunsul:

– Voi fi tot timpul tânără și frumoasă pentru că am găsit bărbatul care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria mea viată.

Morala :

„Spiritul liber este precum o femeie frumoasă: ademeneşte toate sufletele, dar se dăruieşte cu adevarat celui ce-i respecta libertatea de a fi”.

 

 

autor necunoscut

surse foto: pixabay.com / pexels.com

navigatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *