anaphielle

Flori de Nu Mă Uita

Share

flori de nu ma uita

Mi s-a spus că nu sunt îndeajuns de bună, iar eu am crezut. Apoi m-am împotmolit în gândurile mele mixate periculos cu părerile celorlalți și am căzut. De fapt încrederea mea a căzut, izbindu-se cu putere de un asfalt rece și sec. Și am lăsat-o acolo. Abandonată, prăbușită… De ce mi-ar fi păsat de ea, dacă altora nu le păsa?

De atunci, mai bine de jumătate din viață mi-am petrecut-o lipsită de sens, cu zbateri inutile de a atinge scopuri spre care nu reușeam să urc nici măcar o treaptă.

Dar la un moment dat am înțeles că stilul meu unic era o calitate la care trebuia să țin foarte mult, indiferent de zi și orice ținută vestimentară alegeam. Începusem să îmi creez așadar un look care să mă definească, însă ceva îmi lipsea și nu mă simțeam în totalitate stăpână pe propria-mi viață.

Cineva mi-a spus: cu un extra strop de încredere poți conduce întreaga lume.

Și astfel mi-am dat seama… abandonasem tot ce aveam mai de preț: încrederea… Pierdusem atât de mult timp fără ea!

flori de nu ma uita

M-am dus îndată să o caut refăcând același drum din trecut, cu aceleași străzi vechi și neschimbate.

Aceiași oameni supărați mi-au spus din nou că nu sunt îndeajuns de bună. Parcă erau setați pe descurajarea celorlalți. Dar nu i-am mai crezut și am trecut mai departe, îndreptându-mi atenția spre asfaltul spălat de prea multe ploi. Speram atât de mult ca ploile să nu-mi fi udat încrederea! Am străbătut în lung și în lat locul în care știam sigur că o lăsasem. Dar ea nu mai era. Nu era nicăieri… O pierdusem oare pentru totdeauna?

Cu ochii disperați de căutare am zărit o bucată de hârtie.

”Găsește restul imaginii și îți vei găsi încrederea?” – Ciudat. Străduța pe care intrasem parcă prinsese viață și mă îndemna să continui să caut printre zeci de rămășițe din trecut. Ce aș mai fi avut de pierdut? Mi-am îndreptat pașii pentru a găsi toate părțile ce aveau să-mi devină indiciu. Am găsit-o imediat pe a doua. Același mesaj…

flori de nu ma uita

ceas flori de nu ma uita

Interesant, pare a fi un ceas, mi-am spus. Dar ce legătură să aibă un ceas cu stima de sine?

Se spune că nu trebuie să te împotmolești în detalii, însă uneori detaliile pot face diferența.

Asfaltul îmi vorbea, iar mie mi se părea atât de firesc. Am observat încă o bucată de hârtie lângă un felinar vopsit în negru și am alergat în grabă, curioasă și nerăbdătoare.

puzzle flori de nu ma uita

Am ridicat-o, am pus-o lângă celelalte și am continuat să scanez împrejurările. Am cercetat, am scotocit și am cotrobăit străduța în lung și în lat. Niciun fragment motolit nu se mai ivea. Eram ostenită și pe cât de entuziasmată fusesem la început, pe atât de descurajată începeam să mă simt. Am rugat străduța să-mi ghideze puțin pașii, iar aceasta mi-a spus:

”Per aspera ad astra.”

– Pe căi anevoiase se ajunge la stele, da, însă eu nu îmi doresc să ajung la stele, ci la încrederea mea. Regret atât de mult că am abandonat-o, iar acum se pare că nu o voi mai putea recupera vreodată. Mă dau bătută!

Un om puternic nu se dă niciodată bătut! Nu ai nicio scuză pentru care să renunți. Cele mai frumoase lucruri în viață vin alături de efort. Fără să depui efort nu vei simți satisfacția învingătorului. Alege: învingător sau pierzător?

– Învingător!

Felicitări, privește acum cu atenție spre locurile pe care le-ai omis.

Ah, bineînțeles, nu am privit în sus. Bucățica de hârtie era prinsă între crengile unui copac. M-am cățărat îndată și am luat-o.

flori de nu ma uita

flori de nu ma uita fossil

Îmi era mai mult decât clar că era vorba de un ceas, și unul chiar frumos, remarcând frumoasele flori albastre de Nu-mă-uita.

Am alăturat toate părțile găsite și mi-am dat seama că eram foarte aproape de a rezolva enigma.

Am tras aer în piept și m-am concentrat pentru a-mi da seama care este ultimul loc în care nu am căutat. Îmi era clar, cotrobăisem peste tot, în lung și în lat, pe sus și pe jos… Cu toate acestea refuzam să mă dau bătută. Eram mult prea aproape!

M-am oprit o clipă în fața unui magazin și mi-am privit reflexia în geam. Hârtia mea era acolo! Am văzut-o și am început să râd în hohote. Se lipise de talpa papucului meu și o purtasem după mine tot timpul.

fossil ceas flori de nu ma uita

În sfârșit mesajul s-a schimbat!

Am alăturat toate cele cinci imagini și am descoperit asta:

ceas flori de nu ma uita albastru

Incredibil! După atât de multă căutare încă mai aveam de cercetat? Am privit atent imaginea și când mi-am dat seama de locul în care trebuia să ajung, mi-am luat adio de la străduța magică și am început să alerg fără să mai privesc înapoi.

Am ajuns în AFI Cotroceni în fața magazinului de ceasuri care coincidea cu logo-ul de pe hârtia mea. Cu siguranță cineva se îndurase de încrederea mea și o dusese acolo – gândeam.

watch shop

Am privit cu speranță în vitrină căutând printre zecile de modele de ceasuri de damă expuse. Dar nu îl găseam pe cel care avea flori de Nu-mă-uita. Privind din nou spre hârtie mi-am dat seama că trecusem cu vederea un detaliu important. Fossil… ceasuri damă Fossil… asta era!

ceasuri damă

Și totuși florile de Nu-Mă-Uita nu erau nicăieri…

– Bună seara, vă pot fi de ajutor? M-a întrebat vânzătorul.

– Domnule, cineva mi-a spus că încrederea pe care am pierdut-o ar fi aici. Am venit să o recuperez. (Doar nu i-aș fi putut spune că străduța trecutului m-a ghidat!)

– Mă tem că nu vă înțeleg prea bine…

– Priviți această imagine. I-am arătat hârtia și a înțeles îndată.

– Ceasul Fossil pe care îl căutați nu este aici în acest moment, însă stați fără nicio grijă, WatchShop este cel mai mare magazin online de ceasuri originale din România și dacă vreun model nu este în showroom îl vom găsi pe site. Cu siguranță este în stoc. Avem o gamă atât de variată de ceasuri de damă și ceasuri bărbătești încât depășește 15.000 de modele.

Domnul vânzător a căutat online ceasul Fossil cu flori de Nu-mă-uita, care poartă de fapt denumirea JACQUELINE ES4673 Quartz. Acesta era pe stoc și dacă tot eram acolo, l-am comandat și l-am plătit la showroom, cu livrare rapidă la adresa mea.

Când am ieșit din AFI Palace, vântul a lipit de mine o nouă hârtie. Știam exact de unde a fost trimisă…

nu ma uita

Florile de Nu-Mă-Uita au ajuns la timpul potrivit, iar de atunci, oricum m-aș îmbrăca, stilul meu vestimentar este nelipsit de cel mai de preț accesoriu: ceasul.

Al meu este suficient de versatil pentru a se adapta și unui stil elegant, dar și unui stil casual. De asemenea, florile îmi oferă şansa de a-mi pune în valoare personalitatea. Acum sunt tot timpul veselă, iar viața îmi arată toate căile care mă duc spre succes.

Am înțeles că stilul meu unic era o calitate la care începusem să țin foarte mult, indiferent de zi și orice ținută alegeam. Însă cu un extra strop de încredere, mi s-a spus că aș putea conduce întreaga lume. Eu nu mi-am dorit să conduc întreaga lume. Tot ce am vrut a fost să devin stăpână pe propria-mi viață, iar florile de Nu-mă-uita de pe ceasul meu preferat îmi amintesc mereu să nu-mi mai uit vreodată încrederea pe vreun asfalt rece.

Oricine îți va spune că nu ești îndeajuns de bun/ă, să nu crezi și mai ales să nu îți abandonezi vreodată încrederea în tine. Poate că și ție accesoriul potrivit îți va aminti asta. Nu uita: timpul are prostul obicei de a fi ireversibil.

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 21. Ceasul – accesoriul care îți redă încrederea

WatchShop.ro

”Per aspera ad astra” este o expresie în latină care apare în versul 437 al tragediei „Hercule furios” de Seneca, și care poate fi literalmente tradusă ca „pe căi anevoioase (se ajunge) la stele” sau „pe căi aspre către stele”. Cu alte cuvinte: calea spre reușită este presărată cu greutăți și numai prin strădanii anevoioase (per aspera) se poate ajunge la izbândă, la lumină (ad astra). – wikipedia

Surse informații: watchshop.ro ,

Surse foto: watchshop.ro , pagina facebook watchshop, colaje create de mine

navigatie

4 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *