anaphielle
Share

Audit energetic pledoarie

audit energetic pledoarie

Onorată instanță,

Când am primit acest caz, nu mi-a vent să cred pentru ce este clientul meu acuzat. Știm deja că în trecut a fost pedepsit doar pentru că a vrut să se joace, iar în joaca lui inocentă a scuturat trandafirii cei frumoși, a rostogolit merele, a rupt crengile copacilor, a împrăștiat oile pe câmp și câte și mai câte. Oamenii s-au jeluit de toate relele pe care le-a făcut, iar împăratul vânturilor l-a pedepsit să sufle doar iarna pe pământul înțepenit de ger, cu lupii urlând și corbii flămânzi după el.

Considerați că nu-i este de ajuns pedeapsa? El nu mai vede frumusețea trandafirilor și roadele pământului. Nu se poate juca cu animalele și nici cu oamenii. Clientul meu, domnul Crivăț este acuzat pe nedrept. El vine la noi dinspre miazănoapte şi răsărit, trecând peste câmpuri pustii şi peste mări furtunoase. Cunoaștem cu toții că energia eoliană este energia vântului. Iar Crivățul, cu toată puterea lui rotește turbine capabile de a genera electricitate.

audit energetic pledoarie

audit energetic pledoarie

Chiar eu, în intimitatea căminului meu nu mă simt atinsă de forța lui. Cu permisiunea dumneavoastră, onorată instanță, productivitatea și starea de bine pe care le dețin au legătură cu mediul în care locuiesc și muncesc. Și voi demonstra în continuare nevinovăția clientului meu pe baza probelor și mărturiilor aduse la dosar.

Împreună cu o echipă de auditori energetici atestați gradul I, ingineri de specialitate Enermed Impex SRL, am demonstrat motivul real pentru care locuințele oamenilor nu sunt îndeajuns de călduroase și confortabile iarna. Priviți aceste poze:

audit energetic pledoarie

În imaginea din dreapta se pot observa zonele cu pierderi de caldură ale construcției. Prin procesul de termoviziune au fost identificate deficiențele izolatiei termice, infiltrațiile excesive de aer, determinarea zonelor unde este probabil să apară condens și mucegai, și s-au identificat de asemeni conductele infundate.

Pentru a putea compara mai bine situația priviți și aceste fotografii:

Astfel arată o clădire reabilitată. Se poate observa că pierderile de căldură sunt aproape minime.

Deoarece nu îmi este permis să mă dau drept exemplu, declarațiile martorilor apărării vorbesc de la sine. Toți dispun de o performanță personală pozitivă pe timpul iernii, neacuzând efectele asteniei dintre anotimpuri și nici îmbolnăviri repetate sau continue. Niciunul dintre cei care trăiesc într-o construcție reabilitată termic nu a fost atacat de Crivăț, ceea ce înseamnă că nu dânsul este vinovat pentru pagube și confortul personal.

În schimb, toți cei care îl acuză pe clientul meu, locuiesc în clădiri cu pierderi masive de căldură.

Avocatul acuzării a susținut mai devreme că martorii săi dispun de certificate energetice, iar eu declar în baza legii și a echipei de profesioniști care a participat la dovedirea nevinovăției clientului meu, că nu există o legătură între termografie și certificatul de performanță energetică.

certificat energetic

Termografia reprezintă un serviciu diferit de certificare energetică. Prin termografie se realizează o scanare termică a clădirilor cu o cameră de termoviziune, înregistrând radiațiile infraroșii, determinându-se astfel distribuția temperaturilor pe suprafața construcției analizate. Elementele necesare alegerii soluțiilor de reabilitare și/sau de modernizare a clădirii sunt prezentate în cadrul unui raport de audit energetic.

Un certificat energetic, în schimb, este un document obligatoriu cu valabilitate de 10 ani, având caracter informativ, care indică performanța energetică a clădirii.

Onorată instanță, cunoașteți faptul că obligativitatea deținerii acestui document a fost introdusă prin Legea 159 /2013, care modifică Legea nr. 372/2005. Iar în cazul lipsei unui astfel de document la încheierea unei vânzări-cumpărări, contractul este supus nulității relative și poate fi atacat în instanță, acesta fiind motivul pentru care majoritatea oamenilor dispun de acest document.

Prin urmare nu confundăm un certificat energetic cu un audit energetic, iar acuzațiile aduse clientului meu nu se pot baza nici pe natura acestuia și nici pe dovada deținerii unui certificat energetic.

În concluzie, când mediul în care locuim sau lucrăm nu ne asigură confortul necesar, asta se reflectă în cum ne simțim și în tot ceea ce facem, iar lipsa productivității, a relaxării, a stării de bine atât din punct de vedere fizic cât și psihic nu se datorează prezenței Crivățului și a frigului adus de acesta peste teritoriul nostru, ci a faptului că oamenii nu și-au îmbunătățit performanța energetică a clădirii.

energie

audit energetic pledoarie

Bineînțeles, am luat în considerare situațiile financiare ale martorilor din partea acuzării, iar echipa de auditori energetici, specialiști atestați de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pun la dispoziție prețuri ieftine pentru serviciile prestate, cu rezultate rapide și eficiente. Cum toți au beneficiat de certificat energetic ieftin, la fel pot beneficia și de un preț audit energetic mai mult decât convenabil.

În final, pe baza acestei pledoarii în care am adus suficiente dovezi, susțin nevinovăția clientului meu și cer eliberarea domnului Crivăț aducând o ultimă constatare: din punct de vedere eolian este vântul cel mai specific, datorită atât ariilor sale de repartiție – Moldova, Dobrogea, sudul și estul Munteniei, cât și intensității deosebite cu care suflă. Prin urmare, Crivățul face parte din resursele naturii, iar natura, prin vânturile sale, ne oferă energia necesară pe care noi, oamenii, o folosim pentru propriul confort.

audit energetic

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 18. ”Pledoarie pentru energie”

sponsor: Enermed Impex SRL – avizez.ro

superblog
audit energetic pledoarie
anaphielle

surse informații: avizez.ro , certificat-rapid.ro , certificat-energetic24h.eu, Legenda Crivățului, studiu vânturi România

surse foto: avizez.ro, certificat-energetic24h.eu , pixabay

audit energetic pledoarie

În căutarea fericirii

Bună dimineața! Să fie bună și frumoasă ziua. Să fie senină în suflet, în gând, iar inima să-ți cânte a iubire! Să-ți fie dimineața parfumată cu mirosul unor boabe proaspete de cafea, iar trupul să-ți vibreze fericire! Îmi amintesc prea bine visul din noaptea trecută. Eram într-o lume de culoarea ciocolatei, iar florile erau o […]

Curcubeul – ce simbolizează în culturile lumii?

Curcubeul este cale și mediere între lumea de aici, de jos, și cea de dincolo, ascunsă în spatele înaltului cerului. El este puntea pe care o folosesc zeii și eroii, între cele două lumi. Această funcție cvasiuniversală este atestată atât la pigmei, cât și în Polinezia, în Indonezia, în Melanezia, în Japonia, ca să nu […]

Omonim

Am învățat că viața nu e dreaptă. Se strâmbă la mine. Îi zâmbesc. Şi ştiu o limbă străină pe care o scot la ea când obosesc! Am mai învățat că uneori e bine să rămân vie şi să mănânc struguri acrişori. Apoi să inspir adânc înainte să expir, să fiu mare şi să înot printre […]

Muzică pentru suflet

Dacă ne-ar reuși să reproducem detaliat în noțiuni ceea ce exprimă muzica, am căpăta o deplină și suficientă explicare a lumii. Arthur Schopenhauer Leapșa specială Cui oare nu-i place muzica? Această frumusețe a sunetelor ce ne fac sufletele să vibreze. Pe mine mă înalță, mă vindecă și îmi dă putere. Tocmai pentru că iubesc orice […]

Sunt o impostoare! Sau cum am realizat că-mi pun singură bețe în roate datorită sindromului impostorului

Săptămâna aceasta în timp ce urmăream un serial pe Netflix am avut o mare revelație: sunt o impostare! Nu, nu am ucis-o pe adevărata Diana, nici n-o țin ascunsă în vreun beci. Impostura despre care vă scriu astăzi e una diferită, una psihologică. Pe scurt, pentru a nu vă mai ține în suspans, am realizat […]
navigatie

4 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *