anaphielle

Cadoul cu care l-am surprins până și pe Moș Crăciun

Share

Nu mai e mult. Doar vreo 50 de zile. Adică o clipire și gata, e Crăciunul! Sigur că deja ai o listă, eu am. De oameni, cadouri încă mai experimentez variante… Dacă la copii e simplu, că fiecare an vine cu pasiunea lui – de la LEGO la roboți și înapoi – când vine vorba de soț, de exemplu… mai greu. Căci peste noi au trecut deja 13 ani cu tot atâtea Crăciunuri, aniversări, zile de naștere și tot felul de ocazii în care am făcut cadouri. Mai că mă gândeam să-i iau niște șosete, dar parcă nu suntem chiar atât de bătrâni, nu? Așa că am început să caut…

Știai că un cadou material ”expiră” după 3 luni?

mos craciun cadouri

”Darurile neașteptate plac cel mai mult”, spune un proverb indian, iar neașteptat e greu de obținut azi. I-am luat soțului meu, pe rând, gadgeturi, haine, cărți, albume cu familia noastră, nici nu-mi mai amintesc ce și câte. Și nici el. Și nu pentru că nu i-ar fi plăcut. Ci pentru că un cadou material își pierde relevanța pentru destinatar în scurt timp. Altfel spus, după doar 3 luni, ne obișnuim cu el și, inevitabil, uităm de el. Nu o spun eu, ci studiile.

Informația asta mai mult m-a încurcat, recunosc. Cel puțin la început. Pentru că apoi, tot căutând cadoul perfect am descoperit niște cadouri mai… diferite. Și anume cadourile pe care nu le vezi, nu le primești, ci le… trăiești. Adică experiențele. M-a atras imediat ideea de a experimenta, așa că, la prima interacțiune cu Experimentează.ro am stat pe site… două ore.

experimenteaza experiențe tari

Atât de multe experiențe interesante: experiențe cu adrenalină (oh, siiigur i-ar plăcea o cursă de raliu, un salt cu parașuta, o experiență de tir și lista continuă), experiențe cu romantism (deja am decis că următoarea aniversare a căsătoriei va fi în nacela unui balon în timp ce vom urmări împreună răsăritul – fără copii!) și o mulțime de alte cadouri la care nu m-aș fi gândit.

experiențe adrenalina

De altfel, acesta este și avantajul unui astfel de cadou: greu de crezut că altcineva s-a gândit la același lucru. Numai eu de câte ori am primit cadouri identice, mai ales de Crăciun! Cu siguranță când vine vorba de experiențe riscul este inexistent. Căci asta e și partea frumoasă: chiar și aceeași experiență, trăită în momente diferite din viață, alături de persoane diferite, este ea însăși altfel.

Sună prea frumos ca să fie adevărat? Așa am zis și eu! Tocmai de aceea, am propus să testăm în gașcă, înainte de a decide care va fi Cadoul Perfect pentru un soț perfect. Așa că am ales o ieșire la un Escape Room cu încă doi prieteni. Timp de o oră am făcut-o pe detectivii, ca să reușim să evadăm dintr-o cameră a secretelor. Competiție, adrenalină, joc sub presiune, antrenarea gândirii logice, extaz că ai găsit soluția. Timp de o oră, 4 oameni mari s-au simțit din nou copii. Și a fost genial! Am stat apoi la un ceai și am povestit entuziasmați despre cât ne-am distrat. A fost confirmarea faptului că experiențele sunt de departe cele mai faine cadouri. Așa că data viitoare când ești în dubii, experimentează viața! Pur și simplu.

Eu am ales cadoul pentru soțul meu. E un cadou atât de fain, de neobișnuit, de neașteptat încât până și Moș Crăciun a fost surprins! Nu vă zic ce este, că poate ajunge informația la al meu înainte de vreme. Și chiar vreau să imortalizez momentul, va merita așteptarea!

experiențe

Abia aștept să îi văd reacția. Surpriză, euforie, încântare? Cel puțin! Se va distra de minune. Și mai știu sigur că, peste 10 ani dacă îl va întreba cineva ce a primit de Crăciun în 2019 va ști exact ce. Pentru că experiențele pe care le trăim nu se uită niciodată! Iar ceea ce i-am pregătit (vă zic doar că e o experiență cu adrenalină) cu siguranță este de neuitat!

Încă te mai gândești la cadoul perfect?

Oferind un cadou experiență, vei reuși să îi surprinzi pe cei dragi, să îi scoți din rutina zilnică și să le oferi oportunitatea de a încerca lucruri la care doar au visat. Pe lângă toate acestea, poate unul dintre cele mai frumoase aspecte, este că te poți bucura și tu împreună cu ei de o astfel de experiență.*


alege

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba  16. ”Experiențele trăite la maximum, amintiri pentru o viață!”

Sponsor: experimenteaza.ro

superblog logo
experimenteaza.ro
anaphielle

surse foto: experimenteaza.ro / pexels.com

surse info: * experimentează.ro

navigatie

4 Responses

  1. Tare sunt curioasa ce experienta ai ales sa ii oferi drept cadou. De altfel, orice ai ales, sunt sigura ca este una grozava, pentru ca am vazut si eu ofertele de pe Experimenteaza.ro si am fost incantata de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *