anaphielle

Ora exactă cu SmarSoft

Share

La începutul acestei toamne am avut cel mai straniu sentiment, dar și o întâmplare interesantă. Probabil cunoașteți filmele SF cu diverse mașinării sau entități extraterestre cu puteri supranaturale de oprire sau accelerare a timpului. Ei bine, preț de câteva secunde am jonglat între a crede dacă Dr. Who e prin zonă sau Amandiel din Lucifer. Cum?

Stabilisem o întâlnire la 18:30 cu prietena mea pentru a bea o cafea împreună. Crina tocmai terminase prezentarea unuia dintre proiectele sale și era nerăbdătoare să mi-l arate. Mai aveam o jumătate de oră de așteptat, astfel că am decis să mă plimb pe frumoasele străzi ale orașului Bacău și să profit de vremea însorită. Am observat pe un afișaj led că erau 23°C și tot ce puteam face era să mă bucur.

Pentru a ajunge la punctul de întâlnire am hotărât să traversez parcul Cancicov și să profit de peisajele de poveste decorate de frunzele ruginii ale toamnei. Printre statui ale poeților și figuri marcante ale istoriei, aleile parcă mă cheamau să-mi spună noi povești. Ei bine, timpul a trecut pe nesimțite și era cazul să mă îndrept spre ieșirea din parc care dă la Spitalul Județean. În acel loc este plin de spații comerciale, iar punctul de întâlnire era în fața unei farmacii. Sunt mai multe în zonă, dar una anume avea cel mai vizibil afișaj electronic led, motiv pentru care aceasta devenise un punct de reper.

led farmacie smarsoft

Ei bine, cum mă îndreptam spre farmacie, am dat cu ochii de alt panou electronic și am rămas blocată. Creierul meu să facă scurtcircuit, nu alta. Data 2. 09. 2000 și ora 16:25. M-am uitat în jur, oamenii erau la fel de normali. M-am uitat la telefon, 2019 și 18:25.

Mi-a luat câteva secunde până m-am dezmeticit și mi-am dat seama că panoul era ars. Dar am avut strania senzație că ceva paranormal se întâmplase. Ce Dr. Who și îngeri supranaturali? Panoul led era unul dintre acelea low-cost cu masca din PVC. Trecând prin același loc des, știam de câte ori înlocuise patronul panourile. Înainte îl tot schimba pe cel cu numele magazinului și pe cel cu ”deschis/închis” și bineînțeles, urma să renunțe de tot la ideea reclamei outdoor cu LED. De unde știu? Am intrat să anunț problema și m-a întâmpinat chiar proprietarul magazinului. Un domn mai în vârstă, modest și foarte supărat.

Pierduse destui bani pe panouri comune achiziționate din diferite surse online, iar acum risca și imaginea magazinului.

– Domnule, îi spun, cu tot respectul, dar panourile astea chinezești sunt o risipă și se defectează din cauza ultravioletelor. Nu mai cumpărați așa de oriunde. Mai bine investiți în calitate și unicitate.

– De unde? De unde să cumpăr când am tot luat de ici și de colo și-mi vine să mă dau cu capul de pereți de ciudă.

– Am o idee, domnule! Haideți să întrebăm la farmacie de unde și-au achiziționat afișajul led.

Când am ieșit afară am văzut-o și pe Crina care mă aștepta. Aceasta a fost clar de acord să amânăm cafeaua pentru a-l ajuta pe domnul Cristian. Am mers cu toții în cercetare și înainte să intrăm în farmacie am observat panoul de la cursul valutar, gândindu-mă cum ar fi fost să fi pățit ei asta. Haos.

Ei bine, doamna farmacistă era ocupată cu clienții, dar a fost tare drăguță oferindu-ne un pliant.

smarsoft

– Oare au și pentru mine ceva? a întrebat domnul Cristian.

– Păi haideți să vedem pe internet, i-am răspuns.

Am intrat de pe mobil, dar domnul nu vedea prea bine. Noroc cu proiectul terminat al Crinei care a făcut-o să-și ia laptopul cu ea. Ei, și uite așa am ajuns toți trei la o cafea, pe o terasă cu internet wi-fi.

Accesând site-ul SmarSoft, am rămas impresionați de gama variată de produse pentru reclame luminoase.

– Ia uitați, domnule Cristian, puteți să achiziționați acest model care are și afișaj cu data, ora, temperatura și mesaje. Cred că este o soluție excelentă pentru afacerea dumneavoastră. Textul îl programați de la calculator, iar ora se preia prin GPS direct de la satelit. E genial!

Crina era atât de entuziasmată încât părea că ea urma să cumpere un panou LED. A pus atâta pasiune că, la un moment dat, pierdusem șirul informațiilor pe care le enumera.

– Domnișoară, o oprise domnul Cristian, stai puțin că nu mai înțeleg nimic. Bun, arată bine panourile astea, beculețe, culori, tot ce vreau, dar pe mine mă interesează să nu-mi pocnească și ăsta că o iau razna de-a dreptul. Toți ăia de la care am luat până acum mi-au întors-o că treaba lor e să vândă, nu să li se ceară socoteală că se strică marfa.

– Domnule, stați fără grijă. Văd că se oferă garanție destul de mare. Începe de la 3 ani și se poate prelungi până la 10 ani.

– Nu cred! Este posibil?

– Păi ia priviți aici.

Pe chipul domnului Cristian a apărut speranța și zâmbetul, dar totuși pățaniile prin care trecuse îl făceau reticent.

– Măi fetelor, eu sunt mai bătrân și uneori mi se pare că tehnologia asta a avansat prea rapid. Mă uit în stânga și-n dreapta și parcă sunt într-un film din viitor. Voi sunteți mai tinere și pentru că ați fost atât de drăguțe, voi avea încredere în voi, dar sunteți sigure, sigure că e alegerea cea mai bună?

Și-atunci a început din nou Crina entuziasmată: În primul rând este tehnologie premium outdoor, în al doilea rând e un concept 100% românesc și oferă garanție pe o perioadă lungă, iar în următoarele rânduri, nu veți avea surprize neplăcute ca reclamele LED produse de SmarSoft Electronic să ia foc, deoarece toate protecțiile folosite sunt specifice produselor pentru mediul extern / industrial.

Având în vedere că produsele SmarSoft au o durată de viață de peste 12 ani, toate elementele de protecție utilizate sunt sigur de cea mai bună calitate. Iar tratamentul cu lacuri (conformal coating) este foarte important pentru a proteja placa electronică (circuitul imprimat și componentele electronice) împotriva umidității, condensului, diferențelor de temperatură, aerului salin, prafului și altor factori ce pot afecta funcționarea optimă a produsului.

smarsoft logo

– Bine, bine, a întrerupt-o din nou domnul, m-ai convins. Mă duc la magazinul meu că am lipsit deja prea mult și băietul ăla de vinde e nou. Imediat trebuie să închid prăvălia că-i târziu, dar mâine dimineață la prima ora sun la SmarSoft. Scrie pe-o foaie modelul pe care să-l iau, că numărul de telefon îl am pe pliant.

Domnul ne-a mulțumit pentru ajutor și a plecat grăbit spre magazinul său. Brusc, de pe terasa cafenelei, am început să văd toate afișajele electronice din jur. Clar că le mai văzusem, dar niciodată așa, pe toate odată. Reclame informative, ceasuri, cruci de farmacii, totemuri parcări… Câte modalități de promovare outdoor sunt! Mi-am dat seama că îmi săreau în ochi doar cele de calitate și unice prin design.

Și mă gândeam la ce a spus domnul Cristian că parc-ar fi într-un film din viitor. Și da, avea dreptate, tehnologia LED a avansat foarte mult în ultimii ani. În mintea mea căutam să mă pun în locul dânsului, dar nu-mi puteam imagina cum ar arăta toate panourile acelea peste 30 de ani. Am întrebat-o pe prietena mea rămasă blocată pe site-ul SmarSoft.

– Crina, cum crezi că va evolua tehnologia LED în viitor?

– Exact la asta mă gândeam și eu. Vor fi, bineînțeles diferite, dar știi ce? Proiectul pe care voiam să ți-l arăt nu mai este valabil. Voi face altul intitulat ”Tehnologia premium outdoor, din prezent în viitor” și voi propune un program software genial pentru ca programarea mesajelor să nu mai fie făcută din calculator. O aplicație pe mobil, conectare cu Alexa și Siri, comandă vocală și comunicația wireless industrială prin XBee să permită comunicația cu afișajele LED de la distanțe și mai  mari. Sau mă gândesc la posibilitatea comenzilor date prin satelit așa cum e ora și data. Dar cum ar fi dacă toate aceste panouri ar avea într-un colț și logo-ul firmei? Și alimentarea nu va mai fi prin împământare, ci prin panouri solare.

Ei bine, și astfel întâlnirea cu prietena mea a devenit o discuție despre tehnologia premium LED. Dacă mi-ar fi spus cineva, nu aș fi crezut, dar iată că se poate.

ora exacta led smarsoft

Zilele trecute am trecut pe la domnul Cristian, iar panoul său va afișa mult timp de-acum înainte ora corectă. Mă bucur că l-am ajutat să facă o alegere Smar(t).

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 15 ”Tehnologia premium outdoor din prezent în viitor” sponsor: SmarSoft

surse informare: SmarSoft

surse foto: SmarSoft

întâmplarea este ficțiune

navigatie

2 Responses

  1. Ce frumos! Mare noroc a avut domnul Cristian cu tine, si mai mare noroc ca ati dat peste SmarSoft. Imi si imaginez ce sentiment te-a incercat sa vezi o data cu 19 ani in urma… chiar demn de SF! 😀 Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *