anaphielle

Vacanță în siguranță

Share

Mai știi vorba ”vine vacanța cu trenul din Franța”? Eh, mai e puțin, puțin și vine iarna. Ți-ai făcut planurile? Noi ni le-am făcut deja și iubim vacanțele. Mai ales cele în care aventura începe cu o mașină, pentru că da, vine zăpada multă, iar dorul de munte și de ski s-a trezit la viață. De aceea îți voi scrie astăzi despre călătoriile cu mașina și cum ne pregătim din timp pentru ca vacanța noastră să fie o aventură deosebită, în siguranță și lipsită de stres.

vacanță siguranță autogedal

Mașina, bagajele, rezervări, destinații și obiective turistice

Noi vom merge în acest an în Alpii Austrieci și ne dorim să avem parte de o experiență plăcută, să ne bucurăm de peisaje, de zăpadă, de ski și de un ceai cald ori un vin fiert.

Tocmai de aceea, întotdeauna când ne hotărâm să plecăm la un drum mai lung, în primul rând verificăm mașina, valabilitatea reviziei tehnice și ne asigurăm că toate documentele autoturismului sunt în regulă. Fordul nostru este accesorizat cu un scut metalic de motor și pentru diferite beneficii i-am pus și un cârlig de remorcare. Ambele achiziționate de la magazinul online AutoGedal. Pe lângă acestea, mai verificăm anvelopele să nu fie uzate și nu uităm niciodată lanțurile de iarnă.

vacanță autogedal

Rezervările și destinațiile le alegem mereu cu ajutorul unei agenții de turism care ne poate oferi o gamă largă de oferte. De obicei facem o primă vizită la agenție pentru a lua pliantele informative despre locurile pe care le avem în minte, iar a doua vizită o facem după ce am stabilit destinația. Bineînțeles, folosim și Google-ul pentru documentare.

Pentru noi, vremea în care ne permiteam o evadare din cotidian neplanificată a trecut. Când ești părinte realizezi că toate călătoriile trebuie stabilite și pregătite cu mult timp înainte, pentru a nu avea bătăi de cap. Ceea ce avem în plus față de vacanțele petrecute romantic în doi, sunt bagajele foarte multe. De aceea am achiziționat cutii de portbagaj. Prima dată ne-am gândit bine dacă să ne luăm un model care poate fi atașat cârligului de remorcare sau unul cu prindere pe bara transversală. Inițial concluzia a fost că ar fi mai practic să lăsăm liber cuiul de remorcare pentru momentele în care decidem să luăm cu noi bicicletele, rulota sau barca.

Însă cu planificarea vacanțelor la munte, ne-am dat seama că și o cutie de portbagaj pentru cârlig ne-ar fi utilă, fiindcă ski-urile vor sta deasupra mașinii, săniile și alimentele pentru drum în portbagaj, iar hainele și restul lucrurilor le vom pune în cutia din spate. Pentru ce să închiriem ski-uri și săniuțe când le avem deja?

Ambele cutii de portbagaj au un design compact și modern, iar capacitatea de transport este mai mult decât generoasă. De exemplu, cea pentru bara transversală, modelul Adventure 230 Alb, excelează la toate capitolele: dublă deschidere, prinderi rapide și materiale din înaltă calitate. Poate transporta pana la 7 perechi de ski-uri sau 5 plăci snowboard. Cealaltă, TowBox, pentru cârligul de remorcare, este dotată cu sistem antifurt.

Deși vacanța la munte ne duce automat cu gândul la distracție, întotdeauna este binevenită și vizitarea obiectivelor. De exemplu, îmi doresc foarte mult să văd castelul din care s-a inspirat Wald Disney pentru animația ”Frumoasa din Pădurea Adormită”, astfel că vom trece într-una din zile, spre Germania pentru a vedea impresionabilul castel Neuschweinstein care se află în apropierea graniței cu Austria, tot pe culmile Alpilor.

castel neuschweinstein

Câteva sfaturi pe care ți le pot da din experiența omului pățit

Înafară de pregătirile mai sus menționate, cea mai bună decizie pe care o poți lua înainte de orice călătorie este să îți asiguri mașina încă din țară.

Indiferent dacă alegi o destinație din România, cum ar fi tărâmul de poveste al Bucovinei ori o aventură pe traseele Alpilor, autoturismul trebuie protejat cu un scut metalic de motor. Acesta protejează bara din față, radiatorul, motorul, baia de ulei și cutia de viteze. Ultimul lucru pe care ți-l dorești când pleci la drum este să ți se strice mașina în mijlocul pustietății.

Ce faci dacă nu ți-ai echipat autoturismul în sensul menționat și te proptești într-un dâmb de zăpadă? Să spunem că din fericire mașina nu a pățit nimic, dar conștientizezi în urma peripeției importanța scutului de motor și vrei să-ți continui vacanța în siguranță. Ce poți face?

vacanță autogedal

Poți suna la numărul de telefon 0754.552.279. Îți va răspunde un consultant AutoGedal care va găsi cea mai bună soluție în funcție de modelul mașinii tale. În plus, fie că este vorba de un scut Volkswagen Golf, BMW, Ford sau orice alt model, AutoGedal se implică de la procesul de achiziție a produselor până la montarea acestora pe mașină, cu ajutorul celor 60 de parteneri de încredere la nivel național.

Dar dacă ești pe teritoriul altei țări, ce faci? Găsești soluții, bineînțeles, dar pe lângă comunicarea greoaie datorată limbilor diferite, s-ar putea să plătești o sumă considerabilă pentru serviciile primite. Mai bine să faci totul în țara ta și să îți iei măsuri de precauție din timp.

numar telefon autogedal

Noi am trecut prin ambele situații și nu este deloc plăcut. Nu merită riscul ca o vacanță să fie stricată înainte de a începe.

Pe lângă scutul de motor, un cui de remorcare este de asemenea util și chiar îți poate proteja mașina în cazul unor coliziuni ușoare.

copil pe barca

Cuiul de remorcare ne-a fost necesar atât pentru escapadele de weekend când am ales aventuri cu bicicletele prin frumoasele păduri ale României, cât și în vacanța de vară din Croația în care am luat cu noi barca. Fie că am atașat suportul de biciclete ori platforma, cârligul Ford Mondeo a fost util și în alte cazuri, cum ar fi tractarea altui autoturism și chiar și momentul în care un șofer nu a respectat distanța și a intrat ușor în noi.

A fost amuzant când am decis să îl cumpărăm. L-am luat tot de la AutoGedal, deoarece acest magazin online comercializează produse omologate RAR și EU, certificate ISO 9001.  Dar gama de produse fiind vastă, am rămas confuzi. Ne uitam ca mâțele în calendar unul la altul. Cârlige auto semidemontabile, cârlige demontabile cu clemă, cârlige demontabile vertical cu cheie sau cârlige demontabile cu flanșă? Ei bine, am citit apoi pe blogul lor despre toate cârligele de remorcare în parte, și le-am înțeles funcțiile, dar tot nu eram deciși pe care să îl alegem. Ca doi soți veritabili, ne contraziceam. Astfel că am sunat la numărul de telefon mai sus menționat și am rezolvat dilema imediat.

În concluzie

Pentru mine ”paza bună trece primejdia grea”, iar o vacanță cu mașina trebuie să fie o aventură minunată, lipsită de orice griji. Astfel îmi rămâne loc doar pentru cele mai frumoase amintiri cum ar fi distracția și bunăstarea familiei. Dar și momentele spontane când vedem un loc impresionant și decidem pe neașteptate să ne oprim preț de câteva clipe pentru a admira priveliștea.

De fiecare dată când călătoresc cu mașina, simt nevoia să țin un jurnal în care să îmi notez toate experiențele și impresiile plăcute.

Acestea fiind scrise, sper că am reușit să îți ofer informații utile pentru ca vacanța ta la munte să fie lipsită de orice grijă. Dacă ai nevoie de și mai multe sfaturi, intră pe blogul AutoGedal pentru a afla în totalitate cum să îți pregătești mașina atât pentru sezonul cald, cât și pentru sezonul rece, sau intră în clubul lor abonându-te la newsletter.

Toate cele bune și aventuri minunate!

vacanță plăcută autogedal

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 13. ”Prin Europa cu mașina”

Sponsor AutoGedal

superblog logo
autogedal
anaphielle

Surse informații: autogedal.ro și autogedal.ro/blog

Surse foto: AutoGedal, colaje canva, foto castel – pixabay

navigatie

3 Responses

  1. Foarte bine faci că te asiguri din timp că totul va fi în regulă. Când mergi cu mașina la drum lung, e o necesitate să îi asiguri toate necesarele pentru a călători în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *