anaphielle

Stilul Spice Girls la Answear

Share

Dumnezeu a creat lumea, apoi a creat bărbatul, însă bărbatul era atât de singur… Prin urmare Dumnezeu a creat femeia. După o vreme, femeia a devenit tristă, iar bărbatul a vrut să-i vadă din nou zâmbetul pe buze, astfel că Dumnezeu a creat moda. Femeia a fost o vreme mulțumită, dar simțea că-i lipsește totuși ceva. În consecință s-a creat stilul vestimentar. Dar femeii nu îi place monotonia, astfel că din timp în timp, își schimbă stilul. Până la urmă, având mai mult timp liber, de când bărbatul nu a mai fost nevoit să fie vânător-culegător, a luat exemplul femeii.

Desigur, aceasta este o glumă, dar are și un adevăr, acela că un om își tot schimbă stilul vestimentar de-a lungul vieții. Excepție fac eschimoșii. 😂

Astăzi vreau să te provoc la amintiri. Și vreau să te fac să râzi un pic. De mine, cu mine, cum vrei. Viața este frumoasă și prea multă seriozitate strică zenul. Așadar, voi povesti încă o dată despre modă, dar într-un alt stil. Ce urmează?

  • Amintiri despre moda anilor trecuți
  • Poze recreate – evoluția stilului meu vestimentar + stilul Spice Girls
  • Cine m-a învățat și cum am învățat să mă îmbrac bine
  • Câteva secrete despre cumpărături la prețuri excelente

Amintiri

Îmi amintesc de toate nebuniile pe care mă obliga mama să le port când eram mică. Nu știu cum făcea că de fiecare dată eram în urmă cu moda printre copii. Vă amintiți uniformele școlare cu volănașe? Ei bine, eu eram singura cu uniforma soră-mii. Fără volănașe! Și doar pentru că ”încă este bună”. Să nu mai zic de fustițele acelea din denim cu danteluță la care visam cu ochii deschiși… Când mi-a luat-o mama, deja nu se mai purta demult.

Dar voi sări peste perioada copilăriei, fiindcă pe-atunci nu aveam putere de alegere. De la o vârstă am reușit să îmi selectez singură hainele. Nu pot spune că făceam cele mai bune alegeri, dar eram oarecum pe-acolo, în rând cu lumea. Repet, în rând cu lumea, nu cu moda! Shopping Center-ul nostru era Piața Centrală cu vestitele tarabe pline de haine de la turci. Îți amintești de ”Adibas”? Începând cu anii 90 tot ce conta era să fii cool, să te apropii ca stil de Britney Spears, Christina Aguillera, Spice Girls sau Andre, Asia și Bambi. Băieții erau cu Snoop Dog, Eminem, sau Paraziții și BUG Mafia. Unii cu Backstreet Boys doar pentru că toate fetele erau zăpăcite după Nick Carter. Eh, ce vremuri! Ce amintiri!

Mie mi-au plăcut Spice Girls, iar stilurile lor le-am mixat, le-am învârtit și le-am prăpădit. Mi-ar fi plăcut să am câteva poze de atunci, dar din păcate le-am pierdut cu tot cu un hard disk prăjit. Dar, dacă tot am scotocit printre hainele de la păstrare, mi-a trecut prin minte să fac câteva poze pentru a recrea, măcar ca idee, felul în care m-am îmbrăcat de-a lungul timpului. M-am distrat maxim și am ieșit din zona seriozității cu brio.

Poze – evoluția stilului meu vestimentar

1998 – 2010

Să-mi mai spună cineva că haina nu-l face pe om! Mă uit la poze și parcă văd tot altă persoană. Ei bine, am râs cu gura până la urechi recreând aceste ținute. Uitasem cum era și mi-au revenit tot felul de amintiri. Dar vrei să-ți spun un adevăr despre hainele din poze? Primele două ținute mi le-a trimis mama cadou în urmă cu vreo două luni. 🤣 🤣 🤣

Dintre stilurile pe care le-am mai purtat, se mai numără următoarele două:

2010- 2015

Începând cu anii 90 platformele, fustele mini, rochiile Jack, printurile leopard și brandul Adidas, au fost promovate de membrele trupei Spice Girls. A fost o explozie de culori și stiluri vestimentare, iar astăzi tendințele în mare vogă la acea vreme, nu mai pot fi considerate stilate.

Le-am îndrăgit pe fiecare în parte, dar mai mult pe Sporty Spice și Posh Spice. Și abia acum am înțeles că de fapt ideea nu consta în ținutele colorate de care ne speriem acum, ci în personalitatea fiecăreia. Fiecare avea propriul stil. Tocmai de aceea vestea bună este că stilul Spice Girls încă există. Pentru că da, pe ANSWEAR găsești toate stilurile vestimentare!

spice girls answear
1. Guess Jeans – fustă 2. Tommy Sport – pantaloni 3. Miss Sixty – rochie 4. Tally Weijl – pantaloni scurți 5. Adidas Originals – pantaloni


Dacă tot am revenit în prezent, stilul meu actual este mai mult casual. Necesitatea mă împinge să mă îmbrac cât mai comod pentru că… doi copii mici. (Cred că de-acum devin mai serioasă🙈)

2019

posh spice
Pot fi un fel de Posh Spice serioasă și fără tocuri?

Alte stiluri pe care le port în funcție de ocazie:

La capitolul încălțăminte damă, prefer bocancii, cizmele scurte, cizmele Moon Boots și la ocazii pantofi cu toc (e de înțeles). Îmi place să aleg negrul pentru că se potrivește cu orice.

V-am scris în articolul trecut că îmi place să trag cu ochiul și ”la vecini”, dar ce nu v-am spus este că uneori îmi aleg adidasi bărbătești, doar pentru că-mi plac foarte mult unele modele. Ca de exemplu:

kappa pantofi answear
Kappa – pantofi

Înainte problema mea era că toate hainele pe care le cumpăram, separat erau frumoase, doar că le combinam foarte haotic. De aici și ideea că arătam ca un semafor, ca o grădină de flori sau ca bradul de Crăciun. Totul s-a schimbat în 2015 când, undeva prin noiembrie, a fost lansat oficial pe piața din România magazinul online Answear.

Cum și de la cine am învățat

answear

Când am început să vizitez site-ul, în căutare de haine noi, am avut revelația supremă: gusturile nu se discută, însă eu o dădeam în extreme. Am realizat că degeaba aveam îmbrăcăminte la modă dacă eram complet paralelă. De fapt ajutorul a fost prezentarea hainelor. Indiferent de articolul vestimentar, acesta este expus și printr-o ținută completă îmbrăcată de un model, iar la fiecare produs sunt trecute atât detaliile mărimilor cât și a modelului din poze.

answear

În plus, styling-ul produselor este realizat de persoane acreditate și cu foarte multă experiență în domeniu.

Îmi amintesc că atunci când s-a organizat în 2018 ”Duelul stiliștilor” am fost doar ochi și urechi. A fost o oportunitate pentru stiliști, bloggeri și iubitorii de haine care au dorit să se afirme în lumea modei, ajutându-i pe unii să-și împlinească visurile și pe alții, ca mine, să acumuleze informații noi. Această competiție se organizează la nivel internațional, iar primii trei câștigători din 2018 au primit câte un shooting în revista Elle alături de premii din partea partenerilor Sephora și Fitbit. Dacă te pasionează moda, fii pe fază pentru următoarea campanie.

Câteva secrete despre cumpărături la prețuri excelente

ANSWEAR.ro este dressingul din care alegi produse 100% originale. Știu că unii sunt reticenți din cauza riscului că poate mărimea hainelor nu este potrivită ori poate produsele nu se așează bine în funcție de tipul corpului, dar la Answear cumperi articole vestimentare la modă pe care le probezi acasă, în faţa oglinzii şi din care păstrezi doar ceea ce ţi se potriveşte.

answear club

Odată ce te înscrii în Answear Club, primești înapoi 10% din valoarea produselor sub formă de puncte. Punctele se pot folosi pentru a reduce chiar și până la jumătate valoarea comenzilor plasate. Fondurile se adună în contul tău și le poți folosi pentru plata următoarelor cumpărături, iar statusul acestora se verifică după înregistrarea în cont.

Invită-ți prietenii în Club și vor primi cadou 50 ron, iar după ce aceștia achiziționează de pe Answear, în semn de mulțumire primești și tu 50 ron.

Bonus: pe lângă reducerile irezistibile, se organizează și concursuri de tip Giveaway cu premii considerabile.

Am mai spus-o şi data trecută, dar doresc să repet și să mai adaug ceva: Answear este un site pe care îți face plăcere să îl vizitezi nu doar pentru a cumpăra, ci și pentru a te inspira + pentru a învăța lucruri noi, tendințe, stiluri și cum să nu fii total paralel cu moda actuală.

ultimate fashion answear

Una peste alta, știm deja că moda tot se schimbă pe parcursul anilor, dar pe vremea bunicilor noștri exista un singur stil aparte și deosebit de frumos: costumul tradițional.

Portul popular reprezintă unul dintre cele mai importante elemente culturale și istorice ale poporului nostru.

A fost o vreme când au apărut în trend influențele portului popular și mi-a plăcut enorm! Dintre toate pe acesta l-am iubit cel mai mult.

La final te salut cu drag și sper că am reușit să-ți reamintesc de vremuri frumoase!

Articol scris în cadru competiției SuperBlog 2019

Proba 12. ”Evoluția stilului vestimentar”

Sponsor: Answear

answear

Surse informare: answear.ro, wikipedia.

Surse foto: Answear.ro, arhiva personală, colaje făcute cu postermaker

navigatie

7 Responses

  1. Ce articol simpatic! Chiar m-ai facut sa rad, dar nu de tine, ci de amintiri, de modul in care ai reusit sa le readuci la viata. In plus, se simte ca te-ai distrat recreand tinutele si scriind despre subiectul acesta. Mult, mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *