anaphielle

Îmi las amprenta peste tot

Share

Cât de importante sunt pentru tine aceste cuvinte?

Venite din partea unui prieten, exprimă amiciție. Venite din partea părinților, arată grijă. Venite din partea persoanei iubite, denotă iubire. Dar venite din partea unui străin, ce pot transmite?

Mesajul din poză este printat cu e-mark, iar zilele trecute i l-am dăruit Sandrei. Era prima ei zi la serviciu. Nu vă voi povesti epopeea locului de muncă, ci vă spun strict că Sandra era panicată de schimbarea prin care trecea. Se îngrămădise la biroul ei în timp ce toți ochii erau ațintiți spre ea. Era clar că se simțea inconfortabil, fapt pentru care, când s-a dus la baie, am profitat de ocazie și i-am lăsat biletul pe tastatură, alături de:

Credeți că s-a ridicat nervoasă țipând ori a zâmbit îndreptându-și poziția corpului?

”Puține lucruri în această lume sunt mai puternice decât un imbold pozitiv, un zâmbet, un cuvânt optimist și plin de speranță. Un Poți să o faci! atunci când situația este dură.”

– Richard DeVos

De ce fac asta și cum a început totul?

Undeva prin anii trecuți mi-am dat seama cât de puternice ar putea fi cuvintele care elogiază viața. Atunci a apărut în calea mea o doamnă care lăsa mereu în urma ei o seamă de sentimente plăcute. Oriunde se ducea cuvintele ei umpleau o nevoie umană de bază – îi făcea pe oameni să se simtă importanți. Le arăta că ei contau. Am învățat de la ea empatia și impactul pe care le au cuvintele. De altfel, era fascinant să văd chipuri triste pe care apăreau instant zâmbete. Îmi părea ca o magie, iar bucuria pe care o arătau oamenii, era încântătoare.

– Dana, mi-a spus, cuvintele sunt gratuite, și spuse la timp pot schimba ziua și chiar viața cuiva. Probabil asta este cea mai pură metodă de a motiva oamenii, dar, cu toate acestea, o trecem cu vederea.

De atunci mi-am propus să iau exemplul doamnei Zina și să ofer, măcar din când în când, oamenilor o vorbă bună. Dar am întâmpinat o problemă: sunt timidă, motiv pentru care nu mă pot exprima ușor în fața oricui. Nu îmi era atât de mult teamă de reacțiile oamenilor, pe cât mă oprea credința că o faptă bună nu cere laude. Iar apoi cum aș fi reacționat? Singurul meu scop voiam să fie acela de a însenina ziua cuiva.

Am folosit pixul, culorile și foile ani întregi, dar de curând a intrat în viața mea e-mark, iar ideile mele s-au mărit. Nu mai port după mine o borsetă cu de toate, ci un obiect pe cât de mic, pe atât de util.

e-mark mi-a mărit orizonturile creative

”Binele, cu cât este împărtășit mai mult, cu atât se dezvoltă mai mult.”

– John Milton

Inițial, când am decis să îl cumpăr, ideea mea era să îl folosesc strict pentru a nu mai căra după mine borseta în care de cele mai multe ori era haos, dar care era și destul de incomodă. Imaginați-vă cum poate arăta o femeie cu rochiță, tocuri și borsetă. Nu, nu am umblat așa, dar cum Legile lui Murphy ne sunt deja cunoscute, fix în acele momente aveam nevoie mai mare de accesoriile mele. Cu e-mark am fost și la nunta prietenei mele, și ce crezi? Am surprins-o creându-i mesaje personalizate de mulțumire pe care le-a oferit invitaților. Da, printează și poze, și mesaje și ce vrei. Important e să îți lași imaginația liberă. Așadar, pe ăsta mic îl pot ”ascunde” cu succes și într-o geantă minimalistă.

În continuare îți prezint unele idei pentru care îl folosesc, iar la final găsești câteva detalii tehnice despre el, pentru a-ți face o idee de cum funcționează.

1.Îl port după mine oriunde pentru a printa mesaje pozitive. Este plăcut să oferi zâmbete. Încearcă și tu!

Mesaje pe care le poți dărui oricând

2. Mi-am creat un mediu pozitiv cu e-mark

Știai că prima oră imediat după ce te trezești este cea mai activă oră din punct de vedere al performanței creierului? Nu pierde această oră prețioasă citind conținutul social media și nu îți umple mintea cu informații toxice. Mai bine umple-ți casa cu mesaje motivaționale care să îți facă ziua mai bună și citește-le, apoi acționează conform lor. Îți las în continuare câteva exemple:

Mesajele din casa mea

3. Personalizez cadouri

Aceeași idee cu ”magia cuvintelor” o aplic și atunci când doresc să ofer cadouri cuiva. Întotdeauna le personalizez și scriu un mesaj care să aibă un impact pozitiv asupra persoanei care îl citește. Tuturor le place.

Este mult mai practic și original. Iată

4. Îmi las amprenta pe diferite documente

Adevărul este că e-mark a fost gândit perfect ca instrument de birou multifuncțional pentru ștampilarea pe documente tipărite, marcarea pe dosare sau elementele de birotică. Are funcții speciale precum data și ora automată, generator de coduri QR și codul de bare + un set de șabloane predefinite. Practic este o ștampilă electronică pe care eu o folosesc și pe post de imprimantă portabilă.

Este rapid și la îndemână


Ce am mai făcut cu e-mark pe lângă cele prezentate?

L-am folosit chiar și la ziua de naștere a fiilor mei, personalizându-ne tricourile, baloanele și decorul, imprimând mesaje de bun venit, ”la mulți ani!” și numele, pe etichete, pe pahare și chiar pe geam. *Pe suprafețele lucioase precum sticla, printarea este temporară.

Pentru ”a nu mai încurca borcanele”, am făcut și etichetele pentru provizia de zacuscă, zarzavat, gogonele, etc., și am trecut pe ele inclusiv data.

La nunta prietenei, pe lângă mesajele de mulțumire, am printat și numele invitaților pe șervețele. V-aș povesti reacțiile tuturor, dar m-am lungit cam mult, astfel că trec direct la cele câteva detalii despre e-mark.

Văzut. Plăcut. Găsit. Luat.

Prima dată am văzut acest dispozitiv electronic de marcare mobil pe YouTube într-o prezentare dintr-un magazin de artizanat din Steyr, Austria, iar apoi l-am căutat și comandat pe site-ul COLOP România. Era clar că e-mark ajunsese deja și la noi în țară, deoarece COLOP este cea mai mare firmă de distribuţie și lider de piață în domeniul ştampilelor în România, cu o experienţă de peste 15 ani, fiind companie afiliată celei din Austria. (COLOP Stempelerzeugung Skopek Gesellschaft m.b.H. & Co. KG)

Bineînțeles, primul lucru pe care l-am făcut când a venit pachetul, a fost să îl conectez pe e-mark la laptop, iPad și la smartphone. Citisem deja manualele de utilizare direct de pe site și mi-a fost foarte simplu de la bun început. Știi ce m-a impresionat cel mai tare? Faptul că poate fi conectat la orice dispozitiv prin wi-fi și folosit oriunde. Are marcaje pentru poziționarea exactă, cartuș multicolor, iar bateria Li-Ion încorporată cu încărcare rapidă permite utilizarea dispozitivului timp de câteva ore (marcare continuă 4,5 ore) fără conectarea la rețea și se re-încarcă în 2,75 ore (0 – 100%).

imediat cum a fost lansat, e-mark a fost premiat

Mi-ar plăcea să nu creez un manual de utilizare aici, fapt pentru care te anunț că pe site găsești de la A la Z toate informațiile, iar pe YouTube/ColopAustria poți vedea ”în direct” cum funcționează.

Până la urmă evident, e-mark este potrivit pentru orice tip de afacere, de la birou sau de acasă. Și chiar și atunci când nu deții nicio afacere și doar vrei să-ți lași amprenta personală pe ici și pe colo, oriunde, oricând.

Poate confecționezi produse handmade, sau poate dorești să personalizezi plicurile ori facturile pe care le trimiți. Ar fi foarte folositor chiar și la un miting. Se pot personaliza tricourile, șepcile și pancartele la fața locului. Sau poate pur și simplu decizi să îți umpli casa cu mesaje pozitive și să dăruiești oamenilor câte un zâmbet și câte o vorbă bună. Pe alb sau negru, indiferent de culoarea aleasă, e-mark va fi un nou început și pentru tine. Practic imprimi orice dorești cu minunea asta mică numită e-mark.

Acestea fiind scrise și povestite, sperând că ți-am oferit destule idei și multă inspirație, îți transmit un ultim mesaj imprimat cu e-mark:


Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 10. ”Lasă-ți amprenta cu e-mark”

sponsor: Colop România

Surse informații: Colop

Surse foto: Colop și galeria cu mesaje este creată de mine

navigatie

7 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *