anaphielle

Bijuteriile poartă în ele un secret al nemuririi

Share

Căutam… De atât de mult timp căutam, încât începuse să mi se pară firesc de fiecare dată când hoinăream și mă întorceam înapoi la fel de goală. În van cunoșteam drumul, dacă pe acesta nu găseam comoara după care-mi striga inima.

Ar fi trebuit să-mi dau seama din capul locului că mă străduiam în zadar, dar mi-a fost greu să mă resemnez. Nu mi-a fost de ajuns să fiu o contemplativă și să iubesc doar soarele. În esență, acest drum ar trebui să-mi dăruiască ceva simbolic, de la chemarea simțurilor până la năzuințele spiritului. 

Aș fi dat orice pentru a fi mai dezinvoltă și mai relaxată în lume. Din pricina asta parcurgeam în fiecare zi aceeași cărare, sperând că voi găsi ceea ce căutam. Dar uitasem că nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.

…Și mă gândesc că Einstein a vrut să mă prevină, iar eu, oarbă și zăludă, am considerat că el a fost smintitul…

O întâmplare atât de frumoasă mi-a apărut în cale într-una din zile, când mi-am întors privirea într-o parte! Am observat că pe marginea cărării era un stejar imens care părea a fi un fel de ascunzătoare în afara lumii. Cum de nu îl observasem până atunci? M-am apropiat curioasă și am văzut-o pe ea. Stătea acolo, printre păsări și crengi, iar în momentul în care a ridicat mâna, am avut senzația că a atins cerul.

Părul ei lung, argintiu, părea o apă curgătoare, iar ochii săi…ah, acei ochi mari de ametist verde purtau în ei toată alchimia lumii. M-a hipnotizat. Oare de cât timp stătea acolo, așteptându-mă, în vreme ce eu mersesem privind doar înainte, fără să-mi arunc măcar o clipă ochii în lături?

Ea, zeița Venda mă aștepta, era clar. Am rămas uimită înaintea frumuseței sale.

”Ce cauți tu de-atâta timp?” – m-a întrebat cu vocea-i blândă.

Caut frumusețea…Dar nu o găsesc pe cea care mi se potrivește…”

Mi-a cerut să-i descriu splendoarea după care hoinăream de-atâta vreme. I-am desenat ceva mare și strălucitor care să-mi bucure inima.

”Frumusețea nu se măsoară în volum. Ajunge o singură floare să pună în evidență un copac. O singură stea conferă armonie imensității cerului. O singură bijuterie poate să facă o femeie să strălucească.”

Probabil, până atunci am avut o impresie mult prea exagerată asupra valorii. Pe neașteptate, Venda mi-a luat un văl de pe ochi. Și-a îndreptat privirea spre câmpul plin de flori ce purtau în sânul lor câte o bijuterie. A întins mâna, ce părea că poate cuprinde întreaga lume, și cu un gest discret m-a invitat să-mi aleg giuvaerul simbolic care să-mi cuprindă simțurile până la cele mai profunde aspirații ale sufletului.

Grădina zeiței Venda părea că adunase din toate culturile lumii cele mai frumoase și reprezentative bijuterii. Buchete întregi de flori, adunate în colecții deosebite, atât de ușor de vizualizat, pe care cădea soarele, reflectându-se în pietre prețioase și semiprețioase.

Doar niște vizionari puteau făuri asemenea perfecțiune luxuriantă.

De la entuziasm am căzut într-o stare imprecisă. Agonizam neștiind ce să aleg. Cum să fi ales doar o singură stea din toată imensitatea Universului? Nu știam care dintre ele este a mea… Am solicitat ghidarea zeiței, încredințându-mi strigătul inimii simțurilor ei divine.

”Poate ți-ar fi mai potrivit să cauți printre talismane, draga mea! Privește, o inimă la fel ca a ta.”

”O inimă minunată, însă am una deja. Mi-ar fi poate un amestec prea difuz…

Dragă Venda, privindu-te acum în ochi, reușesc în sfârșit să dezleg strigătul din mine. L-am înțeles în nemărginirea ochilor tăi. Vreau să mă împletesc cu infinitul, iar prin el să pot înțelege toată minunea Universului.”

M-a condus pe al patrulea rând al grădinii, unde pe tulpinile florilor erau răsucite nenumărate coliere de argint. Căutarea mea a luat sfârșit în clipa în care am atins infinitul și l-am dăruit inimii mele.

”Te-am așteptat de-atâta timp! Mi-a șoptit colierul. De prea multe ori am visat la tine și am știut că mă vei găsi într-un final care va deveni un nou început.

Colierul spune de-atunci în fiecare zi o poveste despre mine. Despre dorința de a-mi lăsa cuvintele moștenire lumii, iar scrierile să-mi fie stâlpul nemuririi.

Acolo, în preajma stejarului prețios, bătrân de peste 5 milenii, am descoperit posibilități nesfârșite de exprimare a frumosului prin minunate bijuterii. La plecare, zeița mi-a sugerat să mă întorc curând pentru a-mi bucura și sufletul cu o brățară de argint pe care voi putea scrie unul dintre acele mesaje inspiraționale care mă vor ghida să privesc pretutindeni pe drumul vieții.

Am avut parte de o experiență memorabilă în lumea Venda, în care mă voi întoarce cu drag. Dacă deschizi ochii bine, vei reuși să vezi stejarul ori părul lung de argint al zeiței cu ochii mari de ametist verde.

Grădina Venda Jewelry te așteaptă!

Bijuteriile poartă în ele un secret al nemuririi. Sunt un simbol al cunoașterii de la chemarea simțurilor până la năzuințele spiritului.

”Bijuteria nu este numai piatra prețioasă în stare naturală; este și piatra lucrată și montată, este atât opera bijutierului sau a orfrevului, cât și a persoanei care o comandă și alege. Abia atunci se realizează unirea sufletului, a cunoașterii și a energiei, bijuteria sfârșind prin a simboliza persoana care o poartă și societatea care o apreciază. În concluzie, semnificația particulară a bijuteriilor este legată în fiecare epocă de întreaga evoluție personală și colectivă.”*

***

Argintul este metalul prețios, descoperit de oameni de peste 5 milenii, pe care brandul Venda Jewerly îl pune în evidență pe site-ul de prezentare, oferind posibilități nesfârșite de exprimare a frumosului prin bijuteriile din stoc.
Brandul VENDA a fost fondat în anul 2012 și iese în prim plan cu pasiunea pe care o are pentru aceste prețioase bijuterii din argint.

”Căutăm în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii bijuterii deosebite, care să iasă în evidență și care cu ușurință să poată fi o poveste pentru fiecare dintre noi.” – a declarat echipa Venda Jewerly, aceasta fiind exprimarea care mi-a fost muză în crearea poveștii zeiței Venda.

Fie că vorbim de bijuterii de tip mix & match precum talismanele, atât de expresive prin forme și culori, fie că vorbim de piese handmade, unicat și sofisticate, bijuteriile spun povești și asta iubim cel mai mult la ele.**

Bijuteriile unicat se găsesc grupate în colecția de suflet ”FineJewerly”.

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 9. ”Bijuteriile sunt povești”

Sponsor: Venda Jewerly


*dicționar de simboluri

** brief VendaJewerly

Sursa informații: Venda Jewerly.

Sursa foto: Venda Jewerly / Zeița Venda: desen creat de mine

navigatie

12 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *