anaphielle

Ocolul Pământului în 8 circuite Christian Tour

Share

” Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi împreună cu ceilalți e realitate. – John Lenon

Într-o bună și frumoasă zi, m-am întâlnit cu un vis demult uitat. Întotdeauna viața are grijă să ne reamintească de copilul din noi, de dorințele lăsate de o parte și de alta a drumului parcurs în zeci de ani. Se spune că Universul îți oferă mereu ceea ce porți ascuns în inimă.

Ca pasărea Phoenix, dorința mea de copil a renăscut prin fiul meu. Moștenindu-mi spiritul aventurier, Alex se avântă în paginile cărților vizitând nenumărate lumi și continente, totodată fiind cel care propune în fiecare an destinația următoarei vacanțe. Mi-a spus că abonamentul de la bibliotecă este cel mai de preț lucru al său, iar de curând a adus acasă o carte care și-a pus amprenta asupra noastră. O carte pe care a citit-o cu și mai mult drag fiindcă i-am spus că la vârsta lui, tot împrumutată de la bibliotecă, am citit-o și eu.

jules verne ocolul pământului

După ce a parcurs-o fascinat, împletindu-se armonios cu personajul principal, mi-a destăinuit că cea mai mare dorință actuală a lui este să pornească împreună cu mine într-o aventură deosebită, dar diferită totuși de cea a lui Phileas Fogg. Ba chiar mi-a spus cu vocea lui de năzdrăvan că îmi cedează locul și că el va fi corespondentul lui Passepartout, fiindcă sunt mai mare.

În acel  moment Alex a fost oglinda mea. Mi-am văzut un vis lăsat în urmă cu zeci de ani și mi-am spus: ”Este timpul să îl aduc în realitate!”

Am știut din start cum și ce să fac pentru a ne stabili un itinerariu care să cuprindă înconjurul lumii. Și, citez: ”Mami, Phileas Fogg a trecut așa…de la E la V. Nu s-a dus în Australia și America de Sud. Noi vom merge pe toate continentele, așa-i?”

L-am asigurat că vom face tot posibilul să le cuprindem pe toate, iar el a venit îndată cu globul Pământesc pentru a ne pregăti aventura. Nimeni nu va reuși să ne știrbească bucuria, spunându-ne că este o nebunie și aproape imposibil să înfăptuim acest plan. Ghici, ce? Mai tare ne-ar ambiționa și promit că oricum voi demonstra îndată că este posibil:


Având ajutorul agenției Christian Tour, poți să descoperi lumea într-un timp record!


Adevărat să fie? Da! Folosindu-mă de programele de circuite din oferta Christian Tour, am stabilit traseul și punctele cheie ale itinerariului. Alex a stabilit până și ce experiențe inedite vom avea, iar eu am sugerat deliciile culinare pe care le vom încerca. Împreună am decis care considerăm că sunt locurile obligatoriu de vizitat și astfel itinerariul nostru a devenit real și de pus în practică.

Prin urmare, beneficiind de ofertele de circuite culturale Christian Tour și circuite exotice Christian Tour, am bătut în cuie marele plan pe care ți-l voi prezenta per ansamblu în continuare, dar înainte doresc să mai menționez ceva.

Deoarece Alex a dorit să fie diferită față de expediția lui Phileas Fogg, am hotărât ca aventura noastră să fie intitulată:

”Ocolul Pământului în 80 de nopți”

ocolul pamantului christian tour

Să pornim!


Circuit 1 – ”Franța – Belgia – Germania 2020” – 11 nopți

franta

Vom începe cu Europa unde vom vedea cele mai importante obiective, pornind cu un tur panoramic din autocar pentru a zări principalele atracții turistice din Viena. Îmi doresc să degust prima specialitate: “Wiener Eiskaffe”- înghețată de vanilie cu cafea Mocca și multă frișcă, la renumita cafenea  Schwarzenberg, în timp ce Alex va savura o prăjitură austriacă. În acest circuit pășim în Salzburg, unde este obligatoriu de văzut Palatul Mirabell, apoi ne îndreptăm așteptările spre München pentru a-i vizita centrul istoric cu minunatul Marienplatz.

Aici am cerut o ofertă personalizată Christian Tour pentru a simți gustul adrenalinei printr-o experiență inedită găsită pe site la categoria activități: skydiving în Windtunnel, unde tehnologia aduce senzația autentică de parașutism. Două minute de zbor în tunelul de vânt reprezintă timpul de cădere echivalent a două parașutări de la altitudinea de 5000 de metri. Cool, așa-i?

christian tour ocolul pamantului

Cu siguranță în Strasbourg ne vom simți ca într-un tablou scos din Frații Grimm, iar în Paris, orașul iubirii, vom admira impresionanta reședință a Regelui Soare. Mergem mai departe, menționând Bruges – unde vom surprinde peisaje fabuloase de la bordul vasului de croazieră care străbate canalele orașului și vom încerca ciocolata cu busuioc.

Turul circuitului cuprinde foarte multe țări și am promis că la final, în Budapesta vom încerca desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandișpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată și frișcă bătută.


Circuit 2 – ”India și Nepal Avion 2020” – 10 nopți

india ocolul pamantului

În Delhi, sigur, sigur facem un tur al orașului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Pentru o experiență locală inedită Alex a propus o scurtă plimbare cu ricșa prin piața Chandni Chowk. Mergem mai departe spre Jaipur, cunoscut ca ”orașul roz”, unde vom face o plimbare cu elefanții, iar următoarele destinații vor fi mai mult decât fabuloase și ne vor lăsa în suflete doar fericirea de a experimenta lucruri noi.

Meniul nepalez este alcătuit din preparate simple, naturale, asezonate din belșug cu ardei iuți, usturoi, curry, ghimbir, actorii principali fiind fasolea roșie, lintea, orezul și spanacul. În timp ce ne vom  delecta cu preparatele culinare deosebite, ne vom hrani și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională în Nagarkot.


Circuit 3 – ”Revelion în Țara Sorelui Răsare 2020” – 6 nopți

japonia ocolul pamantului

Aici vom avea cina în seara de Revelion până la ora 22:00, plecând apoi spre cele două temple faimoase, Templul Shiba Daimyojin și Templul Zojoji’. Din tururile și excursiile menționate în program, Alex își dorește cel mai mult să facă o plimbare pe malul lacului Chuzenji-ko de la poalele Muntelui Nantai, cunoscut drept ”Vulcanul Sacru din Nikko”. Iar eu abia aștept să văd Templul Kotokuin, faimos pentru Marele Buddha, o statuie de cupru iconică, unul dintre simbolurile Japoniei. Are aproape 14 metri înălțime, cântărește 103 tone și interiorul său poate fi explorat. Doar mi se spune ”mama Zen”, ce Dumnezeu! (sau ar trebui să zic ”ce Buddha”? 😊)


Circuit 4 –”Thailanda Malaezia Singapore – Tigrii Asiei 2020” – 11 nopți

thailanda ocolul pamantului

Cum oare crezi că ni s-au zguduit inimile de entuziasm știind că vom vizita una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume? Adică Grădina Tropicală Nong Nooch. În drumul nostru vom avea parte și de o oprire la cea mai mare rezervație de crocodili din lume. Suntem nerăbdători să ajungem în Malaezia, una dintre cele mai populare destinații din Asia de Sud-Est. Arhitectura, arta și bucătăria sunt un amalgam de influențe malaeziene, chineze și indiene, asigurând o activitate multiculturală fascinantă.

Experiența inedită aleasă de Alex: Night Safari în Singapore. Fiind primul de acest tip din lume, desfășurat pe o suprafață de 40 de hectare, parcul natural dezvăluie viața și misterele nocturne ale junglei tropicale. Ne bucură faptul că vom avea ocazia de a vedea o mulțime de animale, de la prădători feroce la animale mici și timide, aflându-ne în deplină siguranță și confort, la bordul unui trenuleț ce străbate parcul. Îți imaginezi? Vom trece prin habitate ce reproduc mediul natural de la poalele munților Himalaya, din Pădurile Asiei de Sud-Est sau din zona subcontinentului Indian. Mi se pare WOW!


Circuit 5 – ”Unique Australia & Noua Zeelanda 14 nopti 2020”

noua zeelanda ocolul pamantului

Printre tururile și excursiile menționate în acest circuit, vom avea parte de o croazieră de zile mari, la bordul unui catamaran care merge până la platforma Marine World de pe reciful Moore, chiar în inima Marii Bariere de Corali. Gata cu pozele din cărțile de cultură generală! Aici vom vedea urși Koala și multe alte animale exotice. La apusul soarelui, vom lua parte la Parada Pinguinilor Pitici, care se întorc la țărm după o zi de pescuit. Cu siguranță va fi o experiență pe care nu o vom uita niciodată!

În Milford Sounds ne vom aventura călătorind de-a lungul lacului Wakatipu, prin câmpiile Waimea și pe dealurile cafenii, în timp ce vârfurile acoperite cu zăpadă ne vor veghea, zâmbindu-ne de sub nămeți.

 ”Este locul unde s-a filmat Stăpânul Inelelor , mami!” , îmi spune Alex entuziasmat. Știe că e filmul meu preferat, pe care l-am vizionat de peste zece ori și ard de bucurie gândindu-mă că voi călca pe aceleași meleaguri pe care s-a aventurat Frodo Baggins.


Circuit 6 – ”Argentina & Brazilia – Tango versus Samba 8 nopți 2020”

argentina brazilia

Pasiunea lui Alex pentru dans, muzică și culori, ne-a făcut să alegem acest circuit. Renumite pentru celebrele carnavaluri și scoli de dans, Argentina și Brazilia sunt destinațiile perfecte. Aici vom avea parte de tururi de oraș la Buenos Aires, excursie la Cascada Iguazu în partea argentiniană și în partea braziliană, dar și o ”cercetare” la fața locului în Sugarloaf şi Corcovado, în Rio de Janeiro.

Clar ne vom răsfăța cu renumita carne de vită argentiniană, care este printre cea mai recunoscută în lume pentru gustul său. După atâtea drumeții, suntem deja pregătiți de aventura care ne va duce pe Muntele Corcovado pentru a vizita cea mai importantă atracție din Rio de Janeiro – Statuia lui Iisus Hristos. Însă, potrivit circuitului, înainte de a ajunge în vârful muntelui, ne vom opri în Parcul Național Tijuca. Aici vom pătrunde în cea mai mare pădure tropical urbană din lume, care a fost inclusă de UNESCO în Lista Patrimoniului Mondial. De asemeni, vom face o plimbare inedită cu telecabina pe celebrul munte Sugar Loaf, de unde putem admira Golful Guanabara și panorama orașului.


Circuit 7 – ”SUA & Canada 9 nopți 2020”

sua

În această parte a Pământului, am căzut de comun acord că printre cele mai importante vizite se numără turul orașelor New York, Montreal și Quebec City, cu o excursie la Côte de Beaupré și Cascada Montmorency. Dacă tot am văzut prin filme, 100% ne vom bucura de o felie de pizza sau de un hot dog servit de vânzătorii stradali și cu siguranță ne vom urca în barca ce ne va legăna pe brațele apelor într-o excursie palpitantă până la baza Cascadei Horseshoe, cea mai mare dintre cele trei care formează Niagara.


Circuit 8 – ”Africa de Sud – În ţara diamantelor 11 nopţi 2020”

africa ocolul pamantului

Ne vom bucura și aici de vizite formidabile printre care o excursie pe Drumul Vinului ”StellenboschFranschhoek”, cu degustări de vin și brânză. Eu cu vinul, Alex cu sucul.

Excursiile la Pretoria și la Gold Reef City sunt mult așteptate, iar experiențele noastre ”super originale”, cum a evidențiat micul meu domn Passepartout, vor fi un program Safari în ”Lion and Safari Park Johannesburg”, plus un safari de o zi  în Parcul Naţional Kruger.


ocolul pamantului in 80 de zile
desenat de Alex

Astfel arată ocolul nostru, dar repet că programele de ”circuite culturale Christian Tour”, cât și ”circuite exotice Christian Tour”, au o grămadă de obiective în itinerariu, iar toate cele scrise cuprind locurile pe care, împreună cu Alex, le-am considerat obligatorii de vizitat. Inclusiv activitățile și deliciile culinare de care avem habar acum. La fața locului sigur vom descoperi mult mai multe.

*Pentru toate aceste circuite asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație și include preluarea, însoțirea și conducerea turiștilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum și suport la destinație, pe durata sejurului, fiind în legatură directă cu organizatorul.

”Câte un drum spre fiecare vis”

christian tour ocolul pamantului

Astfel am reușit să demonstrez tuturor că având ajutorul agenției Christian Tour pot să descopăr lumea în timp record, împlinindu-mi totodată visul păstrat în inimă.

Dacă ți-am dat o idee bună, poți face același lucru. Nu te gândi cumva că este nevoie să mergi la unul dintre sediile agenției în cazul în care nu se află în orașul tău. Christian Tour  are parteneriate cu peste 1200 de agenții de turism din orașele țării. Intră în orice agenție care are afișat semnul ”Agent acreditat Christian Tour” și alege circuitul care ți se potrivește sau folosește opțiunea de oferte personalizate.

Acestea fiind scrise, îmi închei articolul afirmând că, asemeni lui Phileas Fogg, din toată această experiență dovedesc că nu voi câștiga altceva decât fericirea.


Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 5 – ” Ocolul Pământului alături de Christian Tour” – sponsor Christian Tour

Surse de informare: site și blog Christian Tour

Surse foto: copertă carte – wikipedia, fotografiile de sub circuite aparțin Christian Tour, iar itinerariul+traseul călătoriei le-am creat eu. Harta traseului – WoodenCity., featured image: stokpic / Pixabay

navigatie

11 Responses

    1. La Christian Tour vacanțele pot fi plătite în rate, deci nu avem nevoie de niciun sponsor. Tot itinerariul poate fi pus în practică fiindcă agenția chiar oferă „câte un drum spre fiecare vis”, prin multitudinea de variante şi prin parteneriatele pe care le are în toată lumea.
      Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *