anaphielle

În căutarea fericirii

Share

Bună dimineața! Să fie bună și frumoasă ziua. Să fie senină în suflet, în gând, iar inima să-ți cânte a iubire! Să-ți fie dimineața parfumată cu mirosul unor boabe proaspete de cafea, iar trupul să-ți vibreze fericire!

Îmi amintesc prea bine visul din noaptea trecută. Eram într-o lume de culoarea ciocolatei, iar florile erau o varietate de cafele. Norii aveau forma unor boabe de cafea și când erau prea plini, ploua cu espresso. Pe timp de vară picura Latte, iar iarna ningea cu spumă de lapte.

philips

Cum ar fi să trăiești într-o astfel de lume, cu cerul caramel și norii de lapte?

Îmi sunt de ajuns visele de peste noapte care mă poartă în locuri pe care doar imaginația le poate atinge. Iubesc lumea în care sunt cu toate culorile sale! Viața poate fi atât de simplă și frumoasă. Oare de ce oamenii aleg să o complice?

Am pus poate această întrebare eronat, de parcă nu aș fi tot un om, ci vreun guru venit dintr-un Univers paralel. Mi-a fugit gândul departe și cum să-l prind altfel decât să îl scriu?

philips

Vorbeam mai devreme cu espressorul automat în timp ce-mi ajusta cantitatea de cafea și de lapte pentru prima doză cu esență de lupin de dimineață. Dar cum să-mi răspundă el? Ar putea să mă dezaprobe? Philips a venit în casa mea tocmai pentru faptul că mă aprobă mereu. Nu că aș avea nevoie de creșterea unui ego narcisic, dar am nevoie de cafele bune dimineața și în orice moment al zilei.

Dar să nu-mi pierd ideea! Avem de prins un gând.

Am observat de-atâtea ori sintagma ”în căutarea fericirii”. Se caută peste tot și nu m-ar mira să găsesc anunțuri în ziare ori pe stâlpi precum:

philips

Oare care ar fi recompensa plătită pentru fericire? Ce ai fi dispus să dai în schimbul ei?

”Atrași de o viață mai simplă”

-magNET

Toată lumea vrea o viață simplă, plină de mulțumire, satisfacție, euforie și alte sinonime. De-a lungul timpului am văzut nenumărate informații pe internet care promit cu vârf și îndesat un trai frumos și împlinit. Dar la un moment dat te împotmolești în ele, fiindcă sunt în contradictoriu. Care sunt bune? Care sunt rele? Care sunt regulile unei vieți fericite?

”5 reguli pentru o viață fericită”

  • Trezește-te devreme. Ba nu! Dormi cât de mult vrei.
  • Bea un pahar cu apă pe stomacul gol. Ba nu! Să nu bei niciodată apă pe stomacul gol.
  • Spală-te pe față cu apă rece ca gheața. Nu! Spală-ți fața cu apă călduță.
  • Fă băi fierbinți cu uleiuri esențiale. Atenție! Uleiurile esențiale pot fi periculoase.
  • Practică Yoga zilnic. Fii atent/ă! Nu practica Yoga de capul tău că-ți încurci energiile.

Păi și noi ce să mai credem? Ce să facem pentru a avea o viață cât mai bună?

Pare complicat? E mai simplu decât crezi

Let’s make things better

– Philips

Lumea în care trăim ne oferă extrem de multe posibilități, iar eu vreau să-ți spun doar cum să alegi dintre ele. Restul? E din alt Univers și putem foarte bine să creăm singuri povești ireale în mintea noastră. Povești care să ne ducă în lumi cu cerul caramel și norii de lapte.

Până atunci rămânem la realitate pentru o viață simplă și încep cu un proverb din popor.

Iată secretul meu:

”Ziua bună se cunoaște de dimineață” sau ”Ritualul unei zile perfecte”

Nu-mi pasă decât de regulile mele, iar ele sunt dictate de bunăstarea mea. Ceea ce te sfătuiesc să faci și tu! Avem grijă de plăcerile noastre în timp ce ne păstrăm bunul simț, empatia și respectul față de ceilalți.

Chiar dacă te trezești devreme sau târziu, indiferent dacă te speli pe față cu apă rece ca gheața ori preferi să-ți clocotească pielea, cel mai important obicei de dimineață rămâne cafeaua. Fie scurtă, amară, dulce ca ceaiul, cu mult lapte sau decofeinizată, ea face parte din ziua ta. Unii spun că nu e bună, alții o ridică în slăvi, iar eu îți spun să alegi cum simți. Îți place? O bei! E mai mult decât simplu.

Fii doar ca tine! Fă ceea ce îți place! Începe-ți dimineața cu o cafea bună și zâmbește!

Secretul se aplică și dacă bei ceai în loc de cafea. Eu o prefer și beau câte două pe zi. Prima este o cafea normală cu foarte puțin lapte, iar a doua este un Latte personalizat, sau cum îmi place să-i zic: Laptea – lapte cu cafea.

Niciodată nu am un program fix pentru ele. Le beau întotdeauna când simt. Le beau în ceșcuțe finuțe, în căni, pahare înalte, ba chiar și din paharul de plastic al copiilor.

philips

Important e să le pot savura din plin și Philips al meu să mă aprobe picurând esențele preferate.

De cele mai multe ori îmi petrec diminețile singură, în melodia naturii și în bucuria timpanelor care iau o pauză de la tonalitățile uneori prea înalte ale fiilor mei.

Dar îmi face plăcere și să am companie, iar cel mai bun partener de cafea în weekend este soțul meu. El preferă Cappuccino cu multă spumă de lapte.

fericire

În alte zile mă prinde un chef nebun să beau cafeaua cu o prietenă, astfel că o sun pe Sofia, pe Otilia, pe Diana, pe Eva, pe Mona…depinde care dintre ele se trezește cu același chef ca al meu. Și fiecare dintre ele are un fel preferat de cafea.

”Există o frumusețe aparte în varietate – te ține departe de monotonie”

Un lucru e ”cert”: îmi place să beau cafeaua acasă, singură, cu soțul sau cu prietenele – depinde de stare. Iar asta mă face fericită!

Oare dacă ar exista o tipologie după toate aceste criterii, mă întreb ce tip de personalitate de băutor de cafea aș avea?

De fapt, stai puțin! Tu nu ești curios/curioasă?

Ce bine că există imaginația! Am creat în ea un test pe care l-am adus în realitate. Până la urmă orice e posibil. Testul se va deschide într-o pagină nouă, sigură, pe care am construit-o strict pentru acest articol. Până îl faci, mă duc să-mi prepar ”Lateaua”. Simt o nevoie acută de multă spumă de lapte fină cu LatteGo.

Testul de personalitate al băutorului de cafea

click pe link

Ei bine, ce ți-a ieșit?

Ce personalitate de băutor de cafea ai?

Eu sunt personalitatea Latte. Are dreptate testul. Îmi place să dețin controlul, motiv pentru care l-am și ales pe Philips să facă parte din viața mea. Fiindcă vreau o viață cât mai simplă și liniștită! Asta este definiția fericirii mele.

philips fericire

Îl cunoști pe Philips, așa-i?

Dacă nu, fă îndată cunoștință cu el! Îl găsești disponibil pe unicul magazin online magNET.ro Are o familie numeroasă și mulți frați asemeni lui, toți nerăbdători să aducă simplitatea și fericirea în casele oamenilor.

Cochetul meu espressor automat Philips s-a echipat cu tehnologia LatteGo. Este proiectat în Italia și fabricat în România.  Are și un cod de reper: Hero EP2235/40, în caz de îl vei alege, să mergi la sigur.

Te încântă și pe tine ideea de a-ți face propria cafea, așa-i?

Unică, specială, exact pe gustul tău. Să ai un Philips care te aprobă întotdeauna, ajustând concentrația și aroma băuturii prin trei setări diferite pentru a se potrivi preferințelor tale.

Personalizare la o atingere de buton – astfel mi-am creat ”Lateaua” pe care o savurez în timp ce-ți scriu.

philips logo

Mai vrei și alte argumente care dovedesc că Phillips poate face viața mai simplă? Iată: are sistemul de lapte cu cea mai rapidă curățare în 15 secunde, o râșniță ceramică și un filtru de apă AquaClean. Dar gata, îl poți vedea și tu cu doar un click. Este deschis la non-stop, adică la magNET.ro.

Vezi cam ce înseamnă fericirea?

Să fii cum îți place!

Să îți faci viața simplă!

Să îți asculți inima și sufletul!

Să îți începi zilele așa cum vrei!

Fericirea e ca un magnet. Te atrage!

magnet

1. Și dacă tot nu știi cum să-ți dai seama de toate acestea, întreabă-te mereu: cum mă face ”asta” să mă simt? Liniștit/ă, împlinit/ă sau agitat/ă, incomplet/ă? Ascultă-te cu atenție!

aparat cafea philips magnet

2. Și dacă tot ți se pare complicat, ia-ți un Philips LatteGo. Îți va face garantat viața mai ușoară, mai simplă și mai frumoasă. Adică o viață fericită!

 

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2019

Proba 4 ”Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte! / sponsori magNet.ro & Philips Romania

surse info: magNET.ro

surse foto: magNET.ro , Philips.ro , iar colajele și poza cu cești sunt făcute de mine. Emoticoanele din colaj sunt create de TheDigitalArtist și sunt gratuite pe Pixabay.

navigatie

18 Responses

  1. Interesant testul! Eu sunt capuccino, cate putin din fiecare, asa mi-a iesit???????????????? care e povestea testului, e pe site pe undeva sau e compozitie proprie? ???????? e simpatic, oricum ar fi!!

      1. Dap…asa e!!???????? empatica si…simpatica I guess???????? daca e sa-mi dau frau liber partii ludice din mine???????? super idee si test!! Eu sunt mai tehnica pe texte, cred, si nu-mi merge mintea spre artificii din astea, de aceea admir sincer cand le intalnesc!! Felicitari!

  2. O, ce lume minunată ar fi cu un cer de caramel și nori de lapte. O lume delicioasă. Am facut si testul, se pare ca am o personalitate de bautor de cappuccino. Super articol. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *