anaphielle

Alungă-ți îndoielile

indoielile
Share

În visele tale ești capabil să faci lucruri deosebite – să fii în două locuri în același timp, să modifici priveliști și împrejurări, să devii bogat și faimos, să birui mari piedici, să te înțelegi bine cu părinții, să primești o decorație, să creezi o mare abundență, să scrii un bestseller, să vorbești în fața unui milion de oameni, ca să numim doar câteva. Și pe deasupra tuturor, niciodată nu te îndoiești de posibilitățile tale.

De fapt, îți poți imagina cât de ridicol ar fi să îți pui întrebări asupra abilităților tale în timp ce visezi? Te poți imagina spunând: ”Stai puțin, nu pot să fac asta”? Iar în visele tale cât de des dai greș? Rareori. Iar dacă se întâmplă, este întotdeauna pentru un anumit scop – ca să afli ceva, să-ți încerci puterea, să depășești mari greutăți, să treci la un nou nivel de creștere. Fiindcă nu te îndoiești de tine însuți, toate lucrurile sunt posibile.

Însă în stare de veghe cei mai mulți dintre noi consumă o mare cantitate de energie în fiecare zi a vieții noastre, punându-ne la îndoială posibilitățile – spre marea noastră pagubă. Ne îndoim de noi practic la fiecare pas: ne îndoim de capacitatea noastră de a scrie bine, de a vorbi unui grup, a veni cu o idee sau o soluție nouă, a învinge un obstacol, a crea o căsuță mai bună, a vinde un produs sau un serviciu, a negocia cu o persoană dificilă.

Ne întrebăm despre capacitatea noastră personală, despre cum merităm să fim plătiți, sau cât de valoroși sau talentați suntem pentru o întreprindere sau ca întreprinzători. Ne îndoim de capacitatea noastră de a înfrunta un refuz, a porni din nou sau a răspunde la o provocare.

O strategie sigură a succesului este să alungi îndoielile din viața ta – pe toate. Aceasta nu înseamnă să începi să faci lucruri prostești sau să iei hotărâri copilărești.

Înseamnă să începi să crezi în tine însuți, creând o cunoaștere interioară, conștiința că ai tot ce îți trebuie ca să fii un câștigător absolut, să faci visele tale să devină realitate. Singurul adevărat obstacol îl constituie îndoiala de sine – și toate îndoielile stau în propriile tale gânduri.

(…) Este o prostie să susții vreo îndoială referitor la viața ta. Nu aduce niciun folos. Orice îndoială este risipă de energie și împiedică abilitatea ta naturală să creeze abundența și bogăția care sunt dreptul tău firesc. Oricare ar fi îndoielile care-ți mai stăruie în minte, lasă-le să plece. Este mai ușor decât crezi, și-ți va produce mari recompense.

Dr. Richard Carlson – ”Nu-ți face griji, fă bani” / căi spirituale și practice de a crea mai multă bunăstare și bucurie în viață.

sursa foto: Psubraty / Pixabay

navigatie

27 Responses

 1. Cred ca e nevoie de uh echilibru. Atunci când nu ne mai îndoim de noi, ne devenim autosuficienti și atunci nu mai avem motivația de a face lucruri noi. Pe de alta parte dacă ne îndoim de capacitățile noastre prea mult, riscam sa fim tratați exact cum ne tratam noi înșine și sa suferim și sa facem lucruri sub potențialul nostru

 2. Indoieli apar tot timpul, zilnic. E bine sa scapi de cele care te impiedica sa evoluezi, nu e usor si in acelasi timp e bine sa ramai si cu picioarele pe pamant. E altceva cu vizionarii, sunt genii si nu putem fii toti la fel.

  1. Da, e bine să nu lași îndoielile să îți distrugă viața. De fapt aici e vorba despre încrederea în sine. Să fii sigură că ceea ce faci este frumos. Geniile sunt tot oameni. 🙂

 3. Eu cred că m-am născut în mintea mamei mele ca o îndoială. Nu sunt sigură de nimic decât că încerc să îmi iubesc copiii.
  Ușor de spus și sunt convinsă că dă rezultate minunate. Eu… nicodată nu voi scăpa de îndoieli.

 4. Daca ai sti cate ganduri si vise “au ucis” zorii zilei. Nu am incredere. In fiecare zi ma straduiesc sa am. Sa am curaj, sa cred in mine. Uneori imi iese, de prea multe ori nu. Am citit si urmarit ce mi-ai trimis si tu, stii cand am vorbit. Incerc sa ma inteleg, sa inteleg lumea, oamenii… poate asa voi avea mai multa incredere in mine, in cei din jur. Stiu ca totul vine din interior, dar uneori interiorul e un labirint.

 5. Cat de multa dreptate ai. Oare de ce e asa de greu de facut? Si eu lucrezla a avea mai multa încredere atuncicand piticii dincapul meu sunt negativisti :))

  1. Mi-a alunecat degetul,revin. Am îndoieli tot timpul, niciodată nu voi fi suficient de bună, de… perfectă (dacă ar avea grad de comparație). Ce să zic, pe lângă îndoieli sunt și exigentă cu mine.

 6. Încerc și eu să alung îndoielile, chiar dacă nu reușesc mereu, măcar încerc.
  Încerc să gândesc pozitiv, indiferent de situație.

 7. Inca am de invatat la acest capitol. Inca mai am indoieli in privinta multor lucruri pe care le fac, cum de altfel nici nu pot sa zic ca am incredere suficienta in mine si in fortele mele.

 8. Toate aceste îndoieli, ezitari, nesiguranta si incertitudini, sunt rezultatul necunoasterii de sine, imaturitatea personalitatii, nedesavârsirea fiintei rational-sentimentale pragmatice, din cauza necunoasterii, neascultarii, si/sau neîncrederii în Dumnezeul Cel Adevarat,*UNIC*Creator, prin Fiul omului Hristosul Sau, „Samânta Buna” ! 😉
  Fiti binecuvântate si iluminate de Adevarul absolut, eliberator !

 9. Intr-adevar, cred ca odata ce alungam indoielile ne este mult mai usor sa evoluam, sa ne dezvoltam, sa ne dam voie sa fim fericiti. Eu chiar cred ca daca nu ne dam voie, nu vom putea fi niciodata fericiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *